Op zijn Trumpiaans! Wilders veegt op heerlijke wijze de vloer aan met nepjournalist van Nieuwsuur

Geen categoriefeb 01 2017, 21:00
Dit is echt een heerlijke confrontatie van een rechtse politicus die zijn buik vol heeft van de vooringenomenheid en oneerlijke opmerkingen van linkse 'journalisten' van de NPO.
Er zijn van die moment waarop je als rechtse kiezer bijna letterlijk overeind springt om iemand een staande ovatie te geven. Die neiging had ik toen ik deze fantastische clash zag tussen Geert Wilders en één of andere knurft van Nieuwsuur. Je weet wel, dat is het NPO-programma dat de PVV continu aanvalt. En dat alles natuurlijk van ons belastinggeld. Want dát mogen wij van rechts dan wel weer: belasting betalen zodat het linkse journaille in mooie auto's kan rondrijden.
De confrontatie tussen 'hoe-heet-ie' van Nieuwsuur en Wilders werd gefilmd door Rutger Castricum. Als je vanavond maar in staat bent om één YouTube-video te zien, laat het deze dan zijn:
Wat er gisteren dus gebeurde in het parlementsgebouw is dit: Wilders wandelde door de gangen van het gebouw en werd, zoals gebruikelijk, lastig gevallen door een meute bloeddorstige jakhalzen linkse nepjournalisten. De ergste van allemaal is een meneer van Nieuwsuur. De enige missie in zijn leven is om rechtse mensen het leven zuur te maken.
Hoe? Door te spinnen, te draaien, onvolledige informatie te geven, drogredenen te gebruiken, en erger. Zo ook gistermiddag.
Helaas voor meneer de 'Den Haag correspondent' had Wilders daar helemaal geen trek in. Hij ging de confrontatie gewoon aan en zorgde er daarmee voor dat de linkse journalist voor het oog van de natie door de mand viel. Hij had namelijk geen idee waar hij het over had en was er alleen maar op uit om Wilders te beschadigen.
Op het moment dat hij Wilders een vraag mag stellen begint het al. "Hoe ver wilt u gaan bij het sluiten van de grenzen," vraagt hij. Dit natuurlijk zodat hij snel de link kan leggen met Donald Trump en Wilders daarom de schuld kan geven van de amateuristische invoering zijn executive order over immigratie. Gelukkig prikt Wilders daar meteen doorheen. Dit punt is namelijk helemaal niet nieuw, het staat sinds jaar en dag in het programma van de PVV:

"Dat staat al een jaar of tien in ons verkiezingsprogramma dus als u een keer de moeite zou nemen om dat te lezen..."

Natuurlijk was de 'interviewer' helemaal niet geïnteresseerd in Wilders' antwoord. Hij heeft het verkiezingsprogramma van de PVV waarschijnlijk niet gelezen, en probeert het onderwerp daarom snel te veranderen. Dat doet hij door Wilders de schuld in de schoenen te schuiven van belachelijke zaken die gebeurden na invoering van Trump's wet.

"Maar hoe zouden mensen zich voelen die worden opgesloten op luchthavens omdat ze op een bepaald land komen?"

Huh, wat? Hoe maak je die overgang ineens? Het slaat volstrekt nergens op, maar dat boeit natuurlijk niet. Het is immers de bedoeling om Wilders te beschadigen. That's all.

"Nou, daar zijn ze snel mee klaar. Dat is misschien bedoeld als een leuke grap, maar het slaat helemaal nergens op want u heeft het [red.: het verkiezingsprogramma van de PVV dus] gewoon niet gelezen."

"Jawel hoor," roept de nepjournalist van het nepnieuwsprogramma van de NPO. "Oh ja, wat staat er dan?" vraagt Wilders hem beleefd. "Dat u moskees wilt sluiten bijvoorbeeld, dat u de Koran wil verbieden." Hop, daar gaan we dus wéér: van het ene moment op het andere verandert de linkse propagandist het onderwerp. Hij ketst alles af, gaat op geen enkel moment echt in op de vraag van Wilders. Hij is alleen maar bezig met Wilders te beschadigen. Nou ja, dat hij hoopt hij dan.
Misschien dat dit bij de gemiddelde lafbek van de VVD werkt, maar niet bij Wilders:

"Nee, dat is echt onzin. Dat heeft niets met immigratiebeleid te maken. U kunt een vluggertje maken, maar het slaat echt helemaal nergens op."

Natuurlijk is het best mogelijk om het niet eens te zijn met Wilders' plan. Ik ben het er bijvoorbeeld absoluut niet mee eens; het is in strijd met onze cultuur, onze tradities, en ook nog eens ronduit discriminerend. Je moet kijken of mensen een positieve aanvulling zijn voor de staat en of er andere rechten op het spel staan [man en vrouw, kinderen, noem maar op] en mensen gewoon toelaten als ze voldoen aan die voorwaarden. Maar dat is wat anders dan voor massa-immigratie pleiten. In Australië, bijvoorbeeld, wordt de immigratie beperkt, maar grenzen zitten niet "op slot." En gelukkig maar. Anders zou je mogelijkerwijs gezinnen van elkaar scheiden en zelfs de mensenrechten met voeten treden. Als verlicht land zijnde moeten we dat vooral niet willen. Maar dat is hier even niet relevant. De Nieuwsuur-correspondent wil namelijk helemaal niet een discussie hebben over het plan van de PVV, maar over wat er in de VS gebeurt - iets waar Wilders totaal geen invloed op heeft.
Ongelooflijk genoeg geeft de losgeslagen linkse activist maar niet op. Opeens begint hij te huilen over mensen die worden "opgesloten op Schiphol." Wilders: "Ik héb het helemaal niet over mensen opsluiten op Schiphol." Oh nee, zegt de linkse propagandist, "dat gebeurt nu wel naar aanleiding van de maatregelen van Trump."
Oké, maar wat heeft Wilders daarmee te maken. Dat Trump zijn beleid op domme wijze heeft ingevoerd is toch niet zijn schuld? Natuurlijk niet! Maar dat maakt Nieuwsuur helemaal niets uit. Dit is namelijk goedkoop scoren. Lekker.
Gelukkig geeft Wilders geen duimbreedte toe. "U vraagt mij toch wat ik wil?" En: "Ik zeg dat wij soortgelijke maatregelen -- de PVV kiest voor wat wij al tien jaar in ons verkiezingsprogramma hebben staan en dat is het sluiten van de grenzen voor islamitische immigranten." Nogmaals, daar kun je het net als ik gepassioneerd mee oneens zijn, maar dat is wat anders dan Trumps plan op Wilders projecteren.
Ongelooflijk genoeg gaat de 'journalist' wéér door. Ja, het is ongelooflijk, maar meneer de interviewer heeft écht een enorme plaat voor zijn kop.

"Hoe zouden die mensen zich voelen als ze het land niet meer binnenkomen?"

Dat is dus de zoveelste verwijzing naar mensen die vastzitten op vliegvelden door Trumps maatregel. Wilders heeft nu ongeveer al honderd keer gezegd dat dit niet zal gebeuren als zijn plan wordt uitgevoerd, maar hé, we moeten een mooie verhaallijn vooral niet in de weg zitten he!

"Ik wil echt dat u dit begrijpt," reageert Wilders, "want u zit me nu alle voorstellen van Trump in mijn schoenen te schuiven."

Goed, eindelijk klaar. Toch? Meneer de journalist heeft zijn lesje nu wel geleerd?
Nee hoor:

"Het gevolg is dat er nu bijvoorbeeld kinderen vastzitten op een luchthaven die het land niet meer binnen kunnen waar zij ook wonen. Wat vindt u daarvan? Of kunt u zich voorstellen dat die mensen zich buitengesloten voelen?"

Zoals ik vandaag nog voor het Amerikaanse PJ Media schreef is dat inderdaad vreselijk. Maar voor de honderdduizendste keer, wat heeft dit in vredesnaam te maken met de PVV?
Wilders heeft het nu overduidelijk écht gehad. "U kunt allemaal heel zielige vragen stellen," begint hij, maar wordt meteen onderbroken door de nepjournalist van de NPO. Hij probeert het nog eens: "U kunt allemaal heel zielige vragen stellen..." en wéér wordt hij onderbroken. Ja, je zou bijna zweren dat je naar de Teletubbies aan het kijken bent met al die herhalingen. Wilders:

"Ik begrijp dat u het niet fijn vindt dat ik uw vragen beoordeel en dat u dan die microfoon weghaalt, maar als u dat niet zou doen zou u een antwoord van mij krijgen en dat is dat wat ik zielig vind is dat als wij de grenzen openhouden, wat we hebben gedaan, dat wij massa's mensen, asielzoekers, immigranten uit die landen binnenlaten, dat we -- zoals we vorig jaar hebben gezien -- ook heel veel terroristen mee laten komen."

Natuurlijk is dat geen enkele reden om de grens dan maar voor ieder mens uit zo'n land op slot te gooien, maar het is wel degelijk zo dat er een goed systeem moet komen om mensen te controleren én om te voorkomen dat er echt sprake is van massa-immigratie van 'asielzoekers' die onze manier van leven afwijzen, zoals we de afgelopen jaren gehad hebben.
Die kritiek kun je dus zeker uiten. Maar dat doet meneer de journalist niet. In plaats daarvan blijft hij Wilders maar bombarderen met bepaalde effecten van Trumps maatregel:

"De mensen die nu worden tegengehouden door de Verenigde Staten, zijn dat terroristen?"

Nu is het echt over en uit bij Wilders:

"Weet u wat ik zielig vind, dat als je dat niet doet en de grenzen openlaat, dat er onschuldige mensen door terroristen om zeep worden geholpen. Wat dacht u daarvan, waarom heeft u het daar niet over met uw Nieuwsuur-microfoon?"

Baf, boem, bam. Steek die in je zak, etterbak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten