Opbokken, gespuis! Belgische politie weert veertig festivalgangers in verband met terreurdreiging

Opbokken, gespuis! Belgische politie weert veertig festivalgangers in verband met terreurdreiging

Onze zuiderburen hebben schoon genoeg van alle terreur, geweld en aanslagen en zijn maar eens begonnen met orde op zaken stellen. Om te beginnen door het leven van (aanstaande) terroristen te vergallen middels ze toegang te ontzeggen tot festivals waar ze tienduizenden doden zouden kunnen aanrichten. Voor veertig would be-jihadi's betekende dat ze voor niets een kaartje voor het muziekfestival Tomorrowland gekocht hadden. Sneu hoor!

Sinds het welbekende liedje 'België van het Goede Doel kennen we onze benedenburen als één van de vriendelijkste volkjes van Europa. Maar waarover Henk Temming en Henk Westbroek hebben verzuimd te zingen: je moet ze niet boos maken, want dan bijten ze.

Dat hebben veertig radicale malloten ook gemerkt toen ze deze week een brief op de mat kregen, waarin de politie ze duidelijk maakte dat een bezoek aan muziekfestival Tomorrowland er voor hen niet inzit. Reden? Ze hebben vanwege hun dubieuze activieiten de screening niet met succes doorstaan, en worden geacht een veiligheidsrisico te zijn. Uit Trouw:

"Daar zit je dan thuis op de bank met een ongeldig kaartje voor een muziekevenement. Toch is de screening en weigering volgens de Belgische politie helemaal niet zo opmerkelijk. Liever dit, dan dat ze achteraf moet uitleggen waarom het iemand is gelukt een aanslag te plegen, aldus een woordvoerder tegen verschillende Vlaamse media. Bovendien: een stadionverbod vinden we ook heel normaal, waarom zou dat niet bij een festival kunnen?"

De maatregelen komen nog bovenop de extra screening die concertorganisator Mojo uitvoert:

"Volgens haar kiest Mojo voor andere veiligheidsmaatregelen. Zo wordt iedereen vooraf gefouilleerd en mogen grote tassen niet naar binnen. "De veiligheid staat al een aantal jaar hoog op de agenda. We maken voor elk evenement een risico-analyse en een veiligheidsplan"

Oftewel: pech gehad, terroristen. Ga maar lekker ergens anders jezelf opblazen in de hoop veertig maagden toebedeeld te krijgen, maar de Belgen zijn klaar met jullie geteisem. Ga maar in een ander land de islamistische lastpak uithangen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer