Opeens worden ze eerlijk: 'Brexit is goede kans voor Groot-Brittannië!'

Geen categoriedec 26 2016, 20:00
Alle angstaanjagerij ten spijt zegt de voormalig president van de Bank of England (BoE) nu dat Brexit weleens een geweldige kans zijn voor Groot-Brittannië.
Volgens Mervyn King hoeven Britten helemaal niet bang te zijn dat het Brexit een desastreuze impact zal hebben op de Britse economie. Sterker nog, de voormalig president van de Bank of England (de centrale bank van dat land), gelooft dat Britten het Brexit vol vertrouwen kunnen ingaan. Er liggen namelijk een hoop kansen om er iets geweldig moois van te maken.
De twee belangrijkste redenen dat King Brexit wel ziet zitten zijn dat 1) Groot-Brittannië dan bepaalde belangrijke economische hervormingen kan doorvoeren en b) het land goede handelsverdragen kan sluiten met andere landen. Natuurlijk riepen mensen uit het Voor-kamp dat al heel lang, maar het is leuk dat King dit nu toch bevestigt. En dat doet hij ook nog eens in gesprek met de BBC, bij uitstek een eurofiele zender pur sang.
Daarnaast kan, aldus King, Groot-Brittannië flink profiteren op het gebied van de landbouw. Zo kunnen de banden met Ierland flink aangehaald worden. Maar, zegt hij, daarvoor is het wel belangrijk dat Groot-Brittannië zelfs helemaal geen deel meer zal uitmaken van de interne EU-markt. Zijn land heeft dat allemaal niet nodig. Ze kunnen het prima zelf redden. Sterker nog, daar worden ze alleen maar beter van.
Nou is King al langer duidelijk over de voordelen van Brexit, maar het is toch wel erg prettig (en verrassend) om te zien dat de BBC hem opeens een podium geeft om die denkbeelden te verkondigen. Tot voor kort werd ieder lid van Leave immers stelselmatig uitgescholden voor rotte vis. Oh ja: en volgens Remain en hun knechten in de media zou Brexit voor een vre-se-lij-ke recessie zorgen! Dus niet, zegt King. Niets aan het handje, ga gewoon lekker door met leven want het wordt eerder béter dan slechter.
Sterker nog, King pleit nu voor een zogenoemde 'harde Brexit,' wat betekent dat het Verenigd Koninkrijk echt helemaal met de EU breekt en zijn eigen toekomst volledig gaat bepalen. Geen douane-unie meer, geen interne markt, niets. Als het VK namelijk wél meedoet aan de douane-unie krijgt het veel minder vrijheid om, bijvoorbeeld, handelsverdragen te sluiten met niet-Europese landen. Dit terwijl er nou juist op dat gebied veel te behalen valt.
Kortom, de angsthazen van kamp-Remain mogen hun propaganda steken where the sun don't shine.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten