Opgelet! Amsterdam gaat oude diesels weren!

Opgelet! Amsterdam gaat oude diesels weren!

Elektrische auto's. Bron: Shutterstock.

Het Groene Walhalla gaat vanaf volgend jaar november oude dieselauto's weren in de stad. Alleen mensen met een diesel vanaf milieuklasse vier en hoger welkom in het o zo mooie Amsterdam. Dat heeft wethouder Sharon Dijksma laten weten. Amsterdam gaat zich nog harder inzetten om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Concreet betekent dit dat 8000 (!) Amsterdammers opzoek kunnen naar een nieuwe auto. Ze hebben een jaar om dit voor elkaar te krijgen. Dit is wat je krijgt als je stadsvertegenwoordigers in de ban zijn van de Groene Gekte.

"De nieuwe milieuzone draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de stad en dat is hard nodig’’, zegt wethouder Sharon Dijksma (Luchtkwaliteit). ,,De maatregel heeft het meeste effect op de plekken waar nu nog de Europese grenswaarden worden overschreden. Zo roken bewoners van de Weesperstraat eind 2020 bijvoorbeeld naar verwachting jaarlijks het equivalent van 44 sigaretten minder mee.’’

De komende maand worden inwoners van Amsterdam met zo'n auto geïnformeerd, ze kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Een bedrag tussen de 500 en 2000 euro, dat is waar deze bewoners op kunnen rekenen.

Dit beleid is onderdeel van het ASL. Actieplan voor Schonere Lucht 2030 heeft als doelstelling geen enkele auto zonder uitstoot. Wie dit allemaal moet gaan betalen is nog maar de vraag. Eén ding is zeker: de geloofwaardigheid van de bestuurders zakt op deze manier naar een nieuw dieptepunt. Verduurzaming is te begrijpen, maar dit soort beleid is complete waanzin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties