Sombere toekomstvoorspelling CPB! 'In de toekomst komt de koopkrachtstijging uit op 0%'

Geen categorienov 18 2019, 11:00
Somber nieuws helaas deze maandagochtend. Het CPB heeft vanochtend zijn middellangetermijnverkenning van 2022-2025 gepubliceerd. Zoals verwacht staan ons geen rooskleurige tijden te wachten, naar alle verwachtingen zal onze koopkracht steeds verder dalen. De premies op de zorg en pensioenen zullen de komende jaren enorm oplopen. Leuke tijden dus..
In de jaren 2022-2025 zal volgens het CPB de koopkracht niet groeien, dit ondanks alle mooie en leuke beloftes van Rutte. De premies in ons land worden zo achterlijk duur dat de koopkracht daar weer onder gaat lijden.
Deze meting is de basis voor veel partijen om hun partijprogramma op af te stemmen. Voor partijen als Forum of de PVV is het prijsschieten, het desastreuze beleid van Rutte III gaat iedereen in zijn portemonnee voelen.
Het aantal mensen dat kan werken in Nederland zal de komende jaren ook alleen maar meer afnemen, de vergrijzing is al jaren een groot probleem. Goede oplossingen hiervoor hebben we nog niet gehoord vanuit Den Haag. Arbeidsmigranten halen zal zeker niet gaan werken om de vergrijzing tegen te gaan.

„De vergrijzing leidt tot een lagere stijging van het arbeidsaanbod en daarmee tot een lagere bbp-groei.”

De vooruitzichten zijn somber, voor een gemiddeld Nederlands gezin zullen het economisch gezien geen bloeitijden worden. Als we economen mogen geloven is de volgende monetaire crisis ook niet ver weg. Alleen maar trieste vooruitzichten dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten