Opgepakte executie-jihadist had al jaren na oorlogsmisdrijf een verblijfsvergunning

Opgepakte executie-jihadist had al jaren na oorlogsmisdrijf een verblijfsvergunning

Ene Abu Khuder verbleef sinds 2014 in Nederland. De onlangs in Zeeland opgepakte Syriër had een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Hij zou een Syrische luitenant-kolonel standrechtelijk hebben geëxecuteerd. Hier zijn beelden van die circuleren op internet. Dat meldt Nu.nl.

De 47-jarige man pleegde deze executie-moord naar verluid al in 2012. Kennelijk heeft de AIVD zo'n zeven jaar moeten zoeken naar het executiefilmpje en was er geen ander degelijk bewijs te vinden tegen deze man, dus mocht hij sinds 2014 in Nederland verblijven. Momenteel wordt onderzocht of de Syriër nog meer op z'n kerfstok heeft.

De man was commandant van een Jabhat al-Nusra battaljon en had waarschijnlijk dus ook banden met Al Qaeda. Of hij zich de afgelopen jaren afzijdig heeft gehouden, moet onderzoek nog maar uitwijzen. Het lijkt mij nogal sterk dat hij vijf jaar stil heeft gezeten en van het uitzicht genoot in het Zeeuwse Kapelle.

Het is toch totaal absurd dat zo'n vent, met zo'n beetje de makkelijkste vorm van bewijs, zó makkelijk binnen is gekomen en al die jaren schijnbaar onder de radar is gebleven? Bij dit soort tuig lijkt het mij ook meer dan aannemelijk dat hij direct anderen heeft proberen te ronselen. Iets wat hij vast ook gaat doen als hij achter de tralies belandt. In ieder geval weer een flinke deuk in het vertrouwen in de AIVD en Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Nu maar zien of de rechtbank niet ook de boel verzaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer