Uniek verhuurplatform Rooming blijkt succesvolle methode om snel een woning te zoeken

Geen categoriemei 25 2019, 7:00
Het unieke verhuurplatform Rooming brengt potentiële huurders en verhuurders op een eenvoudige manier met elkaar in contact. De focus van het platform ligt daarbij op gebruikersgemak en transparantie bij zowel de potentiële huurder als verhuurder. Rooming maakt hierbij gebruik van een Facebook-koppeling waardoor het voor beide partijen een laagdrempelige manier is om toe te treden in de woningmarkt.

Een platform voor alle type huurwoningen

Dat het verhuurplatform een succes blijkt is duidelijk geworden door het enorme aanbod. Zo worden er niet alleen koopwoningen voor de verhuur aangeboden, ook het huren van kamers is mogelijk via Rooming. Ideaal voor de zoektocht naar een studentenkamer of een gedeelde starterswoning met je vrienden. Bovendien kun je in heel Nederland ook huurappartementen vinden via Rooming. Rooming is dus niet alleen een platform voor het vinden van een huurwoning, ook voor het vinden van andere type huurwoningen is het een geschikte site.

Doorzoek eenvoudig het aanbod of wordt gevonden door verhuurders

Voor toekomstige huurders is de zoektocht op Rooming een gemakkelijk proces. Na aanmelding via de Facebook-koppeling is het mogelijk om een eigen profiel in te vullen waarna geïnteresseerde verhuurders contact kunnen opnemen. Het is ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een woning. Door handige filters te gebruiken is het aanbod te filteren op basis van eigen voorkeuren. Zo is het mogelijk om te zoeken naar een woning van een minimum oppervlakte of naar een woning waar huisdieren zijn toegestaan. Het is bovendien mogelijk om te filteren op locatie. Kies een stad uit die jouw voorkeur heeft en kijk vervolgens op de kaart om de exacte locatie van het aanbod te zien.

Reageren op het aanbod

Wanneer de potentiële huurder zijn droomwoning gevonden heeft kan er doormiddel van één druk op de knop gereageerd worden. De gegevens worden vervolgens naar de verhuurder gestuurd en bij een match worden de verhuurder en potentiele huurder in contact met elkaar gebracht. Het contact is niet beperkt tot het platform van Rooming. Beide partijen zijn vrij om het contact voort te zetten op een manier waarop dat voor hen het beste uitkomt.

Aantrekkelijk platform voor verhuurders

Maar niet alleen voor woningzoekenden is Rooming een handig platform. Ook verhuurders kunnen gratis een profiel aanmaken en hun aanbod uploaden. Dit houdt in dat de verhuurders zelfverantwoordelijk zijn voor hun advertenties en in contact staan met de potentiële huurders. Het woningverhuur platform zorgt voor een snelle match tussen huurders en verhuurders doordat er gebruik gemaakt wordt van de laatste technieken.
Verhuurders kunnen zelf actief op zoek gaan naar huurders, maar ook afwachten op reacties van woningzoekenden. In één oogopzicht kan de verhuurder alle reacties zien die zijn geplaatst op de advertentie. Hierdoor is het reageren erg gemakkelijk en hoeft er niet op en neer gemaild te worden. Tevens is het gebruik van Rooming financieel erg aantrekkelijk. Aan het gehele proces zijn namelijk geen kosten verbonden voor verhuurders.

Succesvol door het gebruikersgemak

Het succes van Rooming zit het hem in het gemak van de site. Voor zowel potentiële huurders als voor verhuurders is het platform snel te begrijpen. De tussenkomst van een prijzige makelaar is verleden tijd! Door verhuurders bij hun aanmelding te verifiëren middels hun telefoonnummer of via social media wordt de betrouwbaarheid gecontroleerd. Daardoor weet je dat de verhuurder betrouwbaar is en het aanbod op het platform transparant is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten