Absurd! GGZ-kliniek meldde moordverdenking Thijs H. niet 'wegens medisch beroepsgeheim'

Absurd! GGZ-kliniek meldde moordverdenking Thijs H. niet 'wegens medisch beroepsgeheim'

Het is toch totaal van de zotte! Drievoudig moordverdachte Thijs H. werd gewoon niet gemeld bij de politie, terwijl de GGZ-instelling duidelijke aanwijzingen had. Pas toen hij wéér ontsnapte, belde men de politie. Via het AD.

Thijs H. kwam dus in eerste instantie bij de Mondriaan-kliniek in Maastricht aan. Daarvoor had hij al iemand vermoord, dat kon niemand in die kliniek echter weten. Hij gedroeg zich kennelijk 'als modelpatiënt' en er was dan ook geen sprake van een gedwongen opname. Om die reden kon hij zo de deur weer uitlopen. De dinsdagochtend van de moorden op de Brunssummerheide, verliet hij dan ook vrij makkelijk het pand. Niemand sloeg alarm.

Vroeg in de middag werden twee wandelaars daar vermoord. Thijs keerde diezelfde middag met bebloede kleding terug naar de kliniek. In die kliniek was al lang en breed bekend dat er twee mensen in de buurt zijn vermoord. Veel makkelijker zijn de stipjes niet te verbinden...

Maar het personeel van de kliniek voelde zich verplicht te zwijgen vanwege het medisch beroepsgeheim. De politie werd dus niet geïnformeerd. Pas toen Thijs H. de volgende dag opnieuw uit de kliniek vertrok en door gebruik van het brandalarm ontsnapte, werd de politie geïnformeerd.

Het is toch absurd dat zulke duidelijke aanwijzingen niet eerder tot acties hebben geleid? 'Laat de politie eerst zelf maar zoeken, wij hebben medisch beroepsgeheim,' is toch een gedachtekronkel van jewelste? Totaal absurd, moet je nagaan als Thijs níet was ontsnapt, dan had de kliniek waarschijnlijk nog steeds niets gezegd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties