Opgepast! Aantal weginspecteurs wordt verdubbeld!

Geen categorienov 04 2018, 13:00
Ze hebben dringend geld nodig in Den Haag. Het aantal weginspecteurs wordt verdubbeld van 50 naar 100. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaf dit aan bij WNL op Zondag. Dat meldt De Telegraaf.
De bijzondere opsporingsambtenaren, boa's genaamd, zullen binnenkort de wegen afstruinen opzoek naar automobilisten die de regels aan hun laars lappen. Te hard rijden, parkeren op de vluchtstrook of door een rood kruis rijden zal de schatkist flink gaan spekken!
In 2015 heeft men rond Rotterdam een proef gedraaid met acht boa's. Dit was een succes waardoor dit aantal werd uitgebreid naar 50! Blijkbaar leverde dit ook flink meer op dan het koste en dus schalen ze mooi nóg een keer flink op.
Van Nieuwenhuizen spreekt over de noodzaak om gevaarlijke situaties te voorkomen en fileleed terug te dringen. Of dit ook het daadwerkelijke effect is heb ik sterk mijn twijfels bij. Het lijkt er meer op dat dit een manier is om snel veel geld binnen te kunnen halen door hoge boetes op te leggen voor allerlei overtredingen.
De boetes gaan weliswaar niet langer naar het ministerie van Veiligheid en Justitie maar naar de algemene schatkist. Toenmalig minister Van der Steur meende dat op deze manier de indruk niet langer zou worden gewekt dat het puur om het innen van geld zou gaan, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Ze zullen er strak op zitten dus pas maar op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten