Drentse mannen eisen dat politie gaat graven naar vermiste tiener

Geen categorienov 04 2018, 14:00
Twee mannen uit Drenthe menen dat de politie een plek over het hoofd heeft gezien waar mogelijk de sinds 1992 vermiste Willeke Dost zou kunnen liggen. Wanneer de politie niets gaat doen, zullen ze zelf gaan graven. Dat meldt de NOS.
In 1992 werd Willeke Dost vermist. Tijdens een recent onderzoek vonden speurhonden een geur zo'n 150 meter van de boerderij van haar pleegouders. De locatie is destijds echter niet overal even grondig onderzocht, menen de heren. Met grondradar zouden bepaalde locaties wel onderzocht zijn maar niet op de plek waar de honden een geur herkenden.
De heren zelf hebben ondiep gegraven op de locatie en stelden vast dat er witte grond naar boven kwam, een teken dat op die locatie dieper is gegraven. Ze willen niet verder graven omdat zij dit een taak voor justitie en politie vinden. Er is dus een duidelijke wil om het recht zelf zege te laten vieren.
De heren gaven aan dat de locatie die vorig jaar met honden is onderzocht en waar op werd gereageerd, niet is opgepikt door het coldcaseteam van de politie. De politie is nu echter in overleg met het OM om alsnog een onderzoek te starten.
Mogelijk maken we hier dus binnenkort een doorbraak mee door vastberadenheid van twee burgers die niet op hebben gegeven en kritisch zijn gebleven. Laten we hopen dat het iets gaat opleveren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten