Polen tegen het verdrag van Marrakesh: "Nie!"

Geen categorienov 04 2018, 15:00
Nou, dat wordt toch vervelend onderhand voor de initiatiefnemers van het verdrag.
In Nederland is er met name vanuit de hoek van de PVV en Forum voor Democratie flink wat kritiek op het Verdrag van Marrakesh. Het verdrag zou er namelijk voor zorgen, zeggen deze partijen, dat Nederland een deel van zijn soevereiniteit op het gebied van immigratie opgeeft.
Hoewel die kritiek in Nederland weggehoond wordt door de powers that be, denken ze daar met name in Oost-Europa toch net een beetje anders over. Zo heeft de Poolse premier Mateusz Morawiecki laten weten dat zijn land niet van plan is het verdrag te ondertekenen.
https://twitter.com/BasedPoland/status/1058407709840760832
De lijst van landen die het verdrag niet steunen begint zo gestaag te groeien:
1. Polen
2. Oostenrijk
3. Australië
4. Hongarije
5. Croatië
6. Tsjechië
7. Verenigde Staten
En dat betekent natuurlijk dat de landen die het verdrag wél ondertekenen gedwongen zullen worden om nóg meer mensen op te nemen uit het buitenland... of hun bevolkingen dat nou willen of niet.
Het hele idee achter dit soort verdragen is -- en daarin heeft de premier gewoon gelijk -- natuurlijk sowieso zorgelijk. Dit verdrag zorgt er inderdaad voor dat landen een flink deel van hun soevereiniteit inleveren... en dat ze niet langer kunnen beslissen wie er binnenkomen. Als we in een hemel op aarde leefden was dat geen probleem geweest, maar helaas, de werkelijkheid is anders. Je moet er zeker van zijn dat nieuwkomers a) een verrijking zijn voor de maatschappij en/of b) zich goed aanpassen aan onze manier van leven, zonder allerlei problemen te veroorzaken. Helaas kun je daar lang niet altijd zeker van zijn, wat het juist zo belangrijk maakt dat immigratie serieus wordt genomen door de eigen regering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten