Ophef! Rotterdamse promo video 'te gekleurd'

Geen categoriejul 13 2019, 13:00
Naar aanleiding van een door Rotterdam aangestelde producent en jonge filmmakers is er ophef ontstaan rondom de verschenen promo video voor het Euro Songfestival. Vanuit de Rotterdamse raad is er kritiek op de video. Te weinig blanke en ouderen in de video. Het is ook nooit goed.
https://www.youtube.com/embed/1sPDvEPsRx8
Om bovenstaande video gaat het. De gemeente Rotterdam had een team aangesteld om de strijd aan te gaan om het binnenhalen van het Euro Songfestival. Het Euro Songfestival staat al jaren bekend als een festijn dat je alleen kan winnen als je de 'diversiteit' en 'inclusiviteit' die de organisatie omarmd ook uitstraalt - denk maar aan Conchita Wurst.
Nu kwam de producent in dat opzicht met een zeer gelikte video die hier zeker aan voldoet. Nu is het ditmaal tegen het zere been aan van 50Plus en Leefbaar Rotterdam. Joost Eerdmans zei er het volgende over:
https://twitter.com/Eerdmans/status/1149211071951134721
De producent baalt als een stekker van het vele gezeur om de video.

We wilden een beeld maken van jonge Rotterdammers. We hebben echt niet geturfd op zwart of wit. Bijna niets is in scene gezet, dit zijn echte Rotterdammers, mensen die we kennen. Jammer dat het nu ineens politiek wordt gebruikt...’’

De producent stuurde de video naar wethouder Said Kasmi van D66 die zeer tevreden is over de video. Kasmi is zeker niet van plan om de video aan te passen of te verwerpen.

Enthousiaste filmmakers hebben de vrije hand gekregen en wij hebben hun idee omarmd. Het past bij de titel van ons bidbook: Rotterdam for Real

Goed om te zien dat Rotterdam zich druk bezig houdt met een belangrijke kwestie als hoeveel 'kleur' - of in dit geval: te veel 'kleur' - er in een video zit. Het is maar het Euro Songfestival, het is geen kwestie van leven of dood.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten