Ophitsers! Jalta maakt van Stef Blok een rassentheoreticus

Geen categoriejul 21 2018, 11:00
Tsja, je raakt er niet echt over uitgepraat zo middenin deze hype over minister Blok maar de boys bij Jalta maken het wel héél bont.
De centrale stelling van Blok is dat multi-etnische en multiculturele samenlevingen spanningen ervaren waardoor men niet vreedzaam zou kunnen leven. Iedereen met een beetje verstand, kennis van de geschiedenis en open ogen, ziet dat dit inderdaad het geval is. Bij Jalta hebben ze dat duidelijk niet, gezien de voorbeelden die ze aandragen die volgens hun het tegendeel zouden moeten bewijzen:
Brazilië, India en Paraguay noemen ze als voorbeelden die Blok zou hebben genegeerd. Brazilië had in 2015 nog iedere negen minuten een moord. India kampte in 2012 nog met etnisch conflict, zo'n dertig doden en 150.000 vluchtelingen. De geschiedenis van Paraguay mag u zelf lezen.
Volgende voorbeelden! De Verenigde Staten en Australië. Beide zouden volgens de heren van Jalta niet gelden omdat Blok er geen oorspronkelijke bewoners erkent. Niet dat het met de huidige bewoners wél een vreedzaam paradijs is, maar dat laten ze buiten beschouwing. De aboriginals zitten en masse benzine te puffen en zijn net als de indianen een verloren volk, de VS kampt sinds mensenheugenis met etnisch conflict tussen blank, zwart en latino.
Singapore dan, waar ze voor Blok invullen dat het te klein zou zijn om representatief te zijn. Zoals Blok al zei, buitenlanders worden daar voor rotklusjes ingehuurd maar maken geen deel uit van de maatschappij op sociaal en cultureel vlak.
Dan komen we nu aan bij Nederland, waar ze 'historisch lage criminaliteitscijfers' (mede door gebrek aan aangiftes want oom agent is te druk) aanhalen maar totaal voorbij gaan aan de spanningen die de voedingsbodem zijn voor partijen als de PVV, DENK, NIDA en Forum Voor Democratie.
Het hele centrale punt van Blok is dat er vroeg of laat spanningen tot uiting komen als de context verandert. Kijk alleen al naar de geschiedenis van de Joden, hoe hard ze ook hun best deden, wanneer de context veranderde werden zij hoe dan ook de zondebok en dat was echt niet alleen omdat de nazi's door de straat banjerden.
Kinderachtig van Jalta om Blok het verwijt van rassentheoreticus mee te geven en wanneer ze dit lezen zal ik ook wel in die hoek worden gedrukt. Dit is dus waar Nederland zo klaar mee is, het gebrek aan open, eerlijke discussie en direct al de 'jij-bent-af-kaart' van links opgeplakt krijgen wanneer een mening afwijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten