Eva Jinek totaal ontregeld bij verzet tegen routine 'Trump bashen'

Eva Jinek totaal ontregeld bij verzet tegen routine 'Trump bashen'

Eva Jinek ging even plat voor televisie-kijkend Nederland tijdens haar uitzending. Geert Dales vertikte het om mee te gaan in het dagelijkse gedram over Donald Trump. Bekijk hier de uitzending (het gaat om de eerste minuten).

Ja, ik weet het, ik dacht ook: 'wie kijkt er nog televisie, altijd dezelfde bagger met vier linkse gasten, een cabaretier met een mening en een afwijkende gast die tot deugen wordt gedwongen tijdens de uitzending.' maar dit keer is het anders! Dat is het mooie van deze anders erbarmelijke situatie van de NPO, het routinematige format van de uitzending maakt dat eens in de zoveel tijd er een afwijking voorkomt die niet op tijd in de kiem kan worden gesmoord. Geert Dales presenteerde zo'n afwijking in de vorm van het hebben van een eigen mening.

Waar Pechtold weer alles bagatelliseert wat Trump probeert te doen en alles maar eng en onthutsend vind, roept Dales op tot een wat afwachtende houding. “Het rondje Trump-bashing wat zich elke avond rond deze tafel afspeelt, daar heb ik niet zo veel mee.” zegt Dales. Jinek, die bijna aan een beroerte bezwijkt bij het aanschouwen van Dales' 'balls of steel', vliegt in de verdediging. 'Nee is helemaal niet zo, iedereen heeft hier een eigen mening', probeert ze te zeggen maar tevergeefs. Dales blijft bij z'n punt, wat neerkomt op 'laat Trump zich maar eens bewijzen want zo verkeerd is het nog niet waar hij mee bezig is.' Vervolgens probeert Martijn Koning nog even een politieke analyse te maken over hoe Trump helemaal alleen is en dus eigenlijk totaal niks toevoegt aan het gesprek. De rest van de aflevering hoef je dan ook niet te kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties