Opnieuw schandaal Oostvaardersplassen: Staatsbosbeheer laat bevallend paard in sloot gewoon doodgaan

Geen categoriejun 14 2018, 19:00
Een zwaargewond en bevallend paard werd op de Oostvaardersplassen niet uit de sloot gered door Staatsbosbeheer. Beelden van dit hartverscheurende tafereel bereikten vanochtend vroeg het internet.
Na de massale hongerdood van afgelopen winter zijn de Oostvaardersplassen deze week opnieuw het toneel geworden van onbeschrijflijk dierenleed - men keek deze week gewoon toe hoe een hoogzwanger en gewond paard in de sloot probeerde te bevallen, en daar overleed - ook het jonge veulentje redde het niet. Wederom wilden de autoriteiten niet ingrijpen, omdat dit volledig door mensen vormgegeven park nu eenmaal "de natuur" is, en in "de natuur" komen mensen ook paarden niet uit de sloot tillen.
Dat blijkt uit een hartverscheurend verhaal van twitteraar Eveline Oosterveld. De vrouw maakt zich boos over hoe het drachtige paard behandeld is:
evelinetweet1
evelinetweet2
Uiteindelijk kwam Staatsbosbeheer het paard toch ophalen. Toen was het argument 'natuur is natuur' ineens niet meer zo heel overtuigend. Gek hè...
evelinetweet3
De Telegraaf meldt een iets andere versie van de gebeurtenissen: volgens hen was het "onrust" dat het zwangere paard om het leven bracht. De krant wijst de actievoerders aan als schuldigen, in plaats van het overschot aan hengsten. "Ze kwam te dichtbij," aldus het oordeel van krant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten