Opnieuw schandaal Oostvaardersplassen: Staatsbosbeheer laat bevallend paard in sloot gewoon doodgaan

Opnieuw schandaal Oostvaardersplassen: Staatsbosbeheer laat bevallend paard in sloot gewoon doodgaan

Een zwaargewond en bevallend paard werd op de Oostvaardersplassen niet uit de sloot gered door Staatsbosbeheer. Beelden van dit hartverscheurende tafereel bereikten vanochtend vroeg het internet.

Na de massale hongerdood van afgelopen winter zijn de Oostvaardersplassen deze week opnieuw het toneel geworden van onbeschrijflijk dierenleed - men keek deze week gewoon toe hoe een hoogzwanger en gewond paard in de sloot probeerde te bevallen, en daar overleed - ook het jonge veulentje redde het niet. Wederom wilden de autoriteiten niet ingrijpen, omdat dit volledig door mensen vormgegeven park nu eenmaal "de natuur" is, en in "de natuur" komen mensen ook paarden niet uit de sloot tillen.

Dat blijkt uit een hartverscheurend verhaal van twitteraar Eveline Oosterveld. De vrouw maakt zich boos over hoe het drachtige paard behandeld is:

evelinetweet1

evelinetweet2

Uiteindelijk kwam Staatsbosbeheer het paard toch ophalen. Toen was het argument 'natuur is natuur' ineens niet meer zo heel overtuigend. Gek hè...

evelinetweet3

De Telegraaf meldt een iets andere versie van de gebeurtenissen: volgens hen was het "onrust" dat het zwangere paard om het leven bracht. De krant wijst de actievoerders aan als schuldigen, in plaats van het overschot aan hengsten. "Ze kwam te dichtbij," aldus het oordeel van krant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer