Opnieuw vandalisme en ingekegelde ruiten bij joods restaurant HaCarmel in Amsterdam

Geen categoriemrt 02 2018, 10:00
Zo onderhand wordt duidelijk dat HaCarmel zijn restaurant beter had kunnen huisvesten op de Gazastrook dan in het 'tolerante, vrije' Amsterdam. Voor de derde keer in slechts enkele maanden tijd is het Joodse etablissement aangevallen door antisemitische vandalen.
Het is weer feest bij HaCarmel, één van de weinige koshere eetgelegenheden die Nederland. Voor de derde maal in slechts een paar maanden tijd is het Joodse restaurant het doelwit geworden van antisemitisch vandalisme. Nadat in december een mafketel met een Palestijnse vlag de ruiten al had stukgeslagen en vorige maand een gekkie huis had gehouden met eieren en mayonaise, lagen vandaag de ruiten van HaCarmel alwéér aan diggelen:

"Het koosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam is opnieuw mikpunt geworden van vandalisme. Er is een poging gedaan om de ruiten in te gooien. De ruiten zijn niet volledig ingeslagen, wel zit er een grote ster in de ruit."

Ik ken de uitbater van HaCarmel niet, maar ik heb zo het vermoeden dat deze man denkt 'here we go again', of hoe je dat ook zegt in het Hebreeuws. Of Nederlands, want laten we wel wezen: we prijzen onszelf altijd voor onze openheid en tolerantie.
En wellicht - ideetje maar, hoor - moeten we dat niet alleen als vage waarde uitdragen, maar er ook eindelijk eens wat mee doen. Want driemaal gevandaliseerd in nog geen half jaar tijd duidt op een serieus probleem. Op lieden die gewoon bezig zijn het koshere restaurant de stad uit te jagen, en dat - momenteel - gewoon straffeloos kunnen doen. Waarom hangen er nog geen camera's bij dat restaurant? Waarom staat er desnoods geen politie-agent op wacht?
De veiligheid van Nederlandse burgers moet gewoon gegarandeerd zijn. Sterker nog: de veiligheid van álle Nederlandse burgers moet gewoon gegarandeerd zijn. Dus ook de Joodse Nederlanders die de kost verdienen met een eigen restaurant. Dus hup D66, dat nog steeds de lakens uitdeelt in Amsterdam: beveilig dat restaurant, en rap een beetje. Jullie zijn toch zo'n fan van meer afluisterapparatuur inzetten tegen de burger? Nou, dit is jullie cue. Ga die antisemitische gekken die HaCarmel telkens aanvallen eens even helemaal de moeder sleepwetten, en snel een beetje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten