Oppositie vindt heroverwegen niet voldoende: 'de afschaffing van dividendbelasting nu van tafel'

Oppositie vindt heroverwegen niet voldoende: 'de afschaffing van dividendbelasting nu van tafel'

Waar de oppositie blij moet zijn met de heroverweging van het Kabinet, wilt ze alleen maar meer. Heroverwegen? Neen, nu gelijk van tafel! Geef een vinger en men neemt gelijk de hele hand. Volgens mij is 'heroverwegen' een politieke term die eigenlijk betekent 'we doen alsof we er over nadenken, maar in principe is het al van tafel'. De oppositie moet natuurlijk weer even aandacht krijgen, daar gaat het nu eigenlijk nog alleen maar om.

Het besluit van het kabinet om de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te overwegen, gaat oppositiepartijen niet ver genoeg. "Intrekken die maatregel! Nu!", zegt PVV-voorman Wilders op Twitter.

Ook PvdA-leider Asscher vindt het "bizar" dat het "rampzalige plan" niet direct van tafel gaat. "De afgang duurt voort", zegt hij. Volgens hem luistert premier Rutte nog steeds meer naar multinationals dan naar gewone mensen. "De PvdA wil dat die 2 miljard nu geïnvesteerd wordt in Nederland."

GroenLinks-leider Klaver is blij dat het kabinet "eindelijk" inziet dat het afschaffen van de dividendbelasting niet heilig is. "Totale waanzin dat één bedrijf een jaar lang het kabinet gegijzeld hield", vindt hij. "Dit is een overwinning voor de democratie."

Het lijkt er inderdaad wel op dat Unilever het Kabinet een jaar lang heeft gegijzeld. Natuurlijk, de coalitie kon na de beslissing van Unilever niets anders meer doen dan dit besluit verkondigen, maar erg goed voor de image is het niet. Daarnaast, het lijkt nu meer op buigen voor de oppositie en de rest van Nederland, dan een beslissing voortgekomen uit wijsheid. Het Kabinet is verslagen en de leden moeten nu op de blaren zitten. Laat het een les zijn voor dit Kabinet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties