Oprichtster moderne moskee Berlijn op straat aangevallen en ontvangt doodsbedreigingen

Geen categoriejul 28 2017, 13:00
De liberale moskee in Berlijn heeft het niet makkelijk.
De oprichtster Seyran Ates, tevens de vrouwelijke imam van de moderne moskee in Berlijn, houdt er niet mee op. Ondanks aanvallen op straat, vele doodsbedreigingen en zelfs een fatwa uit Egypte, gaat de vrouwenrechtenactiviste uit Turkije gewoon door met haar missie. Met de liberale moskee denkt ze namelijk hét middel in handen te hebben om islamitisch extremisme tegen te gaan.
Hoe naïef kun je zijn. Om je juist binnen de islam op deze manier te profileren. Niet dat ik hier intolerantie en geweld goed zit te praten. Dat zij verre. Maar het is toch niet onbekend dat er binnen deze godsdienst niet al te tolerant wordt omgesprongen met andersdenkenden. En al helemaal niet met andersdenkenden die een draai geven aan hun eigen islam. Dat de liberale moskee erg slecht valt bij andersdenkende moslims is niet moeilijk te bewijzen. Ik ken geen licht-gereformeerde dominee Janneke die doodsbedreigingen ontvangt van een Oud-Gereformeerde pastor en zijn gevolg. Nee, voor zulke explosieve reacties moet je in islam-land zijn. Het zal ook wel de reden zijn waarom zo weinig mensen nog geloven dat islam vrede betekent. We zien zoveel boosheid in die kringen. En als het daar nu bij bleef, prima, boosheid is een mensenrecht. Het wordt pas eng wanneer doodsbedreigingen en fatwa's door de lucht vliegen. De ruimte om geloof anders te belijden is er blijkbaar niet.
Seyran vindt dat extremisten de islam 'kapen'. Ik vind dat dus naïef en dom. Seyran kan beter licht-gereformeerd worden als ze op die manier een samenkomst wil leiden. Ik vrees dat dit idee niet gaat werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten