Opstalverzekering steeds belangrijker

Opstalverzekering steeds belangrijker

Iedereen met een koophuis of die op het punt staat om in een ander huis in te trekken, heeft vast weleens gehoord van de opstalverzekering. Met deze verzekering wordt eventuele schade aan de woning gedekt. Deze schadeverzekering wordt ook wel de woonhuisverzekering genoemd. Wil je meer weten over deze verzekering en ontdekken hoe je de beste opstalverzekering kan vinden voor jouw situatie? Lees dan snel verder. In dit artikel wordt handige basisinformatie die je moet weten over de opstalverzekering besproken.

Wat is een opstalverzekering precies?
Vrijwel alle woningeigenaren kunnen een opstalverzekering afsluiten. Het is wettelijk niet verplicht om deze opstalverzekering af te sluiten, maar het is wel raadzaam. Bij huiseigenaren met een koopwoning en een hypotheek wordt dit eigenlijk wel verwacht. Hiermee wordt eventuele schade aan de woning verzekerd. Ook alle onroerende goederen die bij de woning horen worden meeverzekerd. Hierbij kun je denken aan zonnepanelen, schuur en schuttingen. Ook schade aan de leidingen, de centrale verwarming en het sanitair wordt gedekt. Over het algemeen zijn er veel schadeoorzaken verzekerd. Hierbij kun je denken aan schade door brand of een grote storm. Er zijn verschillende dekkingen te onderscheiden.

Soorten opstalverzekering
De meeste verzekeraars gebruiken eigen benamingen voor de verschillende dekkingen. Deze dekkingen komen vaak overeen met de brandverzekering, uitgebreide gevaren verzekering, de extra uitgebreide gevarenverzekering en de alle van buiten komende onheilen dekking verzekering.

Opstalverzekeringen met elkaar vergelijken
Er zijn verschillende verzekeraars in Nederland waarbij je een opstalverzekering kunt afsluiten. De vraag is nu echter: welke opstalverzekering past het beste bij jouw situatie en voor welke verzekeraar kies je? Om de beste opstalverzekering voor jouw persoonlijke situatie te vinden, is het raadzaam om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierbij is een vergelijking op maat erg handig, zodat je zeker weet dat je de beste en meest voordelige verzekering afsluit. Een opstalverzekering vergelijken kan tegenwoordig eenvoudig en snel online. Hiertoe dien je een aantal gegevens zoals woonplaats, gezinssamenstelling, type woning en de oppervlakte van de woning in te geven. Vervolgens krijg je een onafhankelijk en volledig overzicht van opstalverzekeringen die het beste bij jouw persoonlijke situatie passen.

Een opstalverzekering afsluiten: hoe doe ik dat?
Door online verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je snel en eenvoudig een geschikte opstalverzekering vinden. Deze kun je vervolgens ook direct online of telefonisch afsluiten bij de desbetreffende verzekeraar. Hiervoor moet de verzekeraar de herbouwwaarde van jouw opstal (woning) vaststellen. Dit is niets anders dan het bedrag dat nodig is om jouw huis opnieuw te bouwen. De herbouwwaarde wordt berekend aan de hand van herbouwwaardemeters. Een groot aantal verzekeraars geeft garantie tegen onderverzekering, zodat je nooit voor een te laag bedrag bent verzekerd. Door gebruik te maken van een vergelijkingstool kun je zien welke verzekeraar de voordeligste opstalverzekering aanbiedt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties