snapshot10

D66-wachtgeldkoningin Wassila Hachchi probeert nu €7500 per knullige lezing bij elkaar te graaien

Geen categoriejul 17 2017, 15:00
Dikke, dikke facepalm.
Herinneren we ons Wassila Hachchi nog? Het D66-Kamerlid dat anderhalf jaar geleden ineens haar werk als parlementariër opzegde van de ene op de andere dag, om zich aan te sluiten bij het campagneteam van Hillary Clinton om als vrijwilliger te flyeren voor een president die echter nooit president zou worden. Een betaalde functie heeft zij niet verricht, en heeft daarom ook maandenlang gebruik gemaakt van de wachtgeldregeling - een riante uitkering voor ex-Kamerleden die nog geen nieuwe baan hebben gevonden.
Nu dat Amerikaanse avontuur mislukt is (het is eigenlijk nooit van de grond gekomen), is Wassila weer in Nederland. D66 is echter klaar met de diva en dus zit een politieke loopbaan er niet meer in. Maar vrees niet: de de gesjeesde politica heeft een nieuwe goudmijn aangeboord! Althans, dat hoopt ze. Mevrouw is nu in te huren als spreker. Maar wilt u ook horen hoe deze mislukte politica over de zaken denkt? Dan moet u bijzonder diep in de buidel tasten. Ja, of u even €7500 over heeft voor de rants van deze sociaal-liberale wachtgeldverslaafde:

"Vanmiddag zette de ex-parlementariër, die haar partij begin vorig jaar ineens de rug toekeerde om zich aan te sluiten bij het campagneteam van Hillary Clinton, de aankondiging op Twitter dat ze beschikbaar is als spreker en dagvoorzitter bij Speakers Academy. In haar bijgeleverde biografie staat: ,,Wassila Hachchi is een inspirerende Spreker, Campaign Consultant en Coach. Haar werk kent één rode draad: dialoog. Ze is zelfbewust en weet echte menselijke verbinding te maken.”

Een woordvoerder van Speakers Academy zegt desgevraagd dat Hachchi 7500 euro vraagt voor een lezing van 30 tot 60 minuten, inclusief voorbereiding en telefonische werkbespreking. Daarbij heeft zij – door haar verleden als militair officier, ambtenaar en Tweede Kamerlid – bepaalde specialisaties, maar over de invulling van de speech valt te praten."

Speakers Academy geeft desgevraagd aan dat Hachchi zelf heeft aangegeven dat ze vindt dat ze meer waard is dan de meeste sprekers bij dat bureau, die tussen de €2000 en €5000 per leesbeurt vragen. Vanwege haar zogenaamde veelvoud aan specialisaties meent de D66-diva echter dat ze ruim over dat budget heen kan gaan.
Even voor de duidelijkheid: dit is dus echt pure hoogmoed. Mevrouw Hachchi was geen buitengewoon getalenteerd Kamerlid, en lijkt de Nederlandse taal niet eens voldoende te beheersen (zie deze brief). En nu moeten allerlei bedrijven eens even bijna acht ruggen gaan neerleggen voor deze mevrouw die wel even ging zorgen dat Hillary Clinton die dekselse Donald Trump op z'n plek zou zetten?
Ga toch weg, Wassila. En écht weg deze keer, dus niet voor een paar maanden op onze kosten naar Amerika, om vervolgens weer onverrichter zaken terug te keren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten