Vlog: Jan Roos gaat los op de politie. "Burgers beschermen? Nee meneer, dat doen we niet meer"

Vlog: Jan Roos gaat los op de politie. "Burgers beschermen? Nee meneer, dat doen we niet meer"

De politie heeft wel belangrijkere dingen te doen dan... haar werk.

"Ik belde laatste naar de politie in Alkmaar," begint Jan Roos zijn nieuwe vlog, "aangezien ik al twee maanden een overduidelijk gestolen moederfiets zag staan. Het antwoord van de telefoniste dreunt nog steeds door in mijn hoofd. 'Dat doen we niet meer,' zei ze. 'Hoe bedoelt u?,' kon ik nog uitbrengen. 'Oh, gestolen fietsen doen wij niet meer, meneer. Dan moet u maar met de gemeente bellen. In eerste instantie was er nog wat ongeloof bij me, maar toen begreep ik het pas. Want waarom zou de politie zich nog bezighouden met gestolen fietsen als in ze deze tijd van terreur en radicalisering wel wat beters te doen hebben?"

Helaas blijkt dat toch wat anders te liggen. De moderne Nederlandse politie doet namelijk helemaal niets meer.

"Toen las ik een tip," gaat Roos verder, "dat Nederland duizenden terreurtips negeert vanwege personeels- en budgettekorten. De afdeling landelijk internationaal rechtshulpcentrum, de dienst die geheime internationale opsporingsinformatie zou moeten verwerken, kan zijn werk niet meer doen. Dus laten ze terroristen gewoon maar lopen. 'Terroristen aanhouden, meneer? Nee, dat doen we niet meer'."

"Maar goed, dan maar hopen dat de marechaussee ze op Schiphol weet tegen te houden. Wat zeg je? Oh... er is een proef om onervaren en ongewapende burgers de paspoort controle te laten doen. Aha. Hmm... Nou ja, dan hebben we in ieder geval het leger toch nog."

"Oh nee," zegt Roos terecht cynisch. "Het leger is een beetje afgeschaft. En wat er nog van over is kan het van Den Haag uitzoeken met hun oude, versleten troep. Onze commando's kunnen hun werk niet meer doen omdat ze geen wapens meer hebben. 'Grenzen bewaken meneer? Nee. Nee, dat doen we niet meer'."

"Nou ja, dan maar hopen dat als ze toch nog iemand weten op te pakken, ondanks dat er nu een pilot loopt dat ook agenten ongewapend de straat op moeten, [ze] terroristen en ander tuig in de gevangenis weten te houden. Oh, ze hebben tegenwoordig de sleutel van hun eigen cel? Oh, oké. Zodat ze zelfredzamer zijn. In de gevangenis. Ah... ja. Oké, ja, dat wist ik niet."

Met andere woorden: "Burgers beschermen, meneer? Nee, dat doen wij niet meer."

"Ik mag toch hopen dat in deze tijd van criminaliteit, massa-immigratie, terreur en radicalisering, op een moment dat gewone burgers niet meer beschermd kunnen worden, terroristen niet meer opgepakt kunnen worden, de grenzen niet meer bewaakt kunnen worden, en het leger niet meer functioneert, er in ieder geval nog wel bescherming is voor kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld joden," zegt Roos vervolgens. Maar: "Aha. Vanaf vandaag zijn er geen politieposten meer bij joodse instellingen. Die worden ondanks dat de dreiging niet is afgenomen weggehaald. Er hangen nu camera's. Die registreren, en dat is nog steeds iets anders dan beschermen."

Roos concludeert:

"Nou ja, dan hebben we in ieder geval na een aanslag de beelden nog. 'Joden bewaken, meneer? Nee, dat doen we niet meer'."

Triest, triester... Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties