NRC-columnist demoniseert erop los: 'Baudet, Roos en Duk zijn radicaal-rechtse gekken die ons indoctrineren'

NRC-columnist demoniseert erop los: 'Baudet, Roos en Duk zijn radicaal-rechtse gekken die ons indoctrineren'

Het NSBNRC Handelsblad slaat weer toe.

Jan Kuitenbrouwer is columnist voor NRC Handelsblad en directeur van 'Woorden die werken.' Met andere woorden: hij is eigenlijk twee keer af. Met deze column komt daar nog eens een derde keer af bij.

In dat idiote stuk demoniseert GoedMensch Kuitenbrouwer er namelijk weer eens helemaal op los. Jan Roos is volgens hem een "vierjarige" en "incoherent." Wierd Duk wordt weggezet als een gestoorde gek die "doof is voor zijn eigen stem," "een vierjarige in het lichaam van een vijftiger." Ja, ook Duk is dus blijkbaar een "vierjarige" in Kuitenbrouwers ogen. Heel creatief is het niet. Sterker nog, je gaat je bijna afvragen waar die obsessie met vierjarige kinderen vandaan komt. Afijn.

En hij was nog niet klaar. Ook zijn uitspraken van Duk "idioot" en wordt die "idiotie" "vergoelijkt" door de goegemeente. En dan:

Duk kan in talkshows verschijnen en in het ADschrijven, er zijn toch langzamerhand heel wat aanwijzingen dat hij gewoon niet bij zijn hoofd is. In goed Nederlands: kierewiet. Je hebt verschil van inzicht, en je hebt gekte, laten we het een niet met het ander verwarren.

Vervolgens moeten Leon de Winter (columnist voor De Telegraaf) en Thierry Baudet het óók ontgelden:

Het pijnlijke is dat mensen als Duk, Roos, maar ook onzin-grossiers Leon de Winter en Thierry Baudet, waarschijnlijk niet gek zíjn, maar welbewust de gek uíthangen. Het is een strategie. Net als die oneindige stroom knettergekke verzinsels van Trump: een bewuste strategie van desoriëntatie en conditionering, zodat het publiek op een gegeven moment niet meer weet wát het moet geloven. Wij zíjn helemaal niet gebrainwashed, zoals radicaal-rechts altijd beweert, wij wórden gebrainwashed. Door hen.

Hij noemt al die mensen dus in één paragraaf gek, Machiavelliaans, principeloos, én radicaal-rechts. Over demonisering gesproken. Zelfs Pim Fortuyn werd niet zó beledigd.

Het moge duidelijk zijn dat links steeds meer in paniek begint te raken. Het partijkartel én het mediakartel verliezen de grip op het politieke debat. In totale paniek beginnen ze steeds harder van zich af te slaan. Iedereen die het ook maar een beetje oneens met ze is moet compleet kapot worden gemaakt. Duk moet zijn baan verliezen (want dat is waar Kuitenbrouwer duidelijk op inspeelt), Roos moet nooit meer een mooie baan vinden in de mediawereld, Baudet moet uit de Kamer gegooid worden, en De Winter moet geband worden door Twitter. Dát is wat Kuitenbrouwer écht wil. En hij krijgt de ruimte om dat soort radicaal-linkse denkbeelden te verkondigen in de zogenaamde kwaliteitskrant NRC Handelsblad. Ziek.

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal. En volg ons op Instagram!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties