Oranje met gênante nederlaag uitgeschakeld in EK: 'Volkomen mislukt toernooi, nauwelijks houvast voor toekomst'

Oranje met gênante nederlaag uitgeschakeld in EK: 'Volkomen mislukt toernooi, nauwelijks houvast voor toekomst'

Spelers van Oranje. Bron: A.Ivanov_Football / Shutterstock.com.

Het EK voetbal voor Nederland is voorbij: het nationale elftal was in Boedapest gisteren niet opgewassen tegen Tsjechië, en moest na 90 minuten met 2-0 het veld verlaten. De achtste finales zijn dus het eindstation voor Oranje.

Kranten laten geen spaan heel van de speelwijze van het elftal. Het Algemeen Dagblad concludeert: "Het EK is volkomen mislukt, houvast richting de toekomst is er nauwelijks." Alle sterspelers worden gefileerd: "Wijnaldum was "vermoeid," Depay "onvoorstelbaar slecht", Frenkie de Jong "nooit bepalend" en De Ligt - die een rode kaart kreeg- "maakt een dure fout."

De Telegraaf richt de pijlen vooral op Frank de Boer. Het elftal dat hij coacht "betaalt hoofdprijs voor zijn stommiteit," aldus de krant. Waarna nog eens het omstreden 5-3-2-systeem wordt afgekraakt. "Allerlei meelifters, performance coaches, charlatans en wat al niet meer kregen de ruimte zich te profileren," concludeerde de grootste krant van het land.

De Volkskrant sprak van een "smadelijke, kansloze nederlaag." Het Parool ziet als één van de weinigen lichtpunten voor de toekomst: de ploeg van Frank de Boer moet "stevig nadenken." Het roer moet om bij de KNVB, vinden zij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties