Oranje uitvoerig geprezen om "knotsgekke" overwinning op Oekraïne: 'Precies wat dit toernooi nodig had'

Oranje uitvoerig geprezen om "knotsgekke" overwinning op Oekraïne: 'Precies wat dit toernooi nodig had'

Denzel Dumfries in actie voor Oranje. Bron: Vlad1988 / Shutterstock.com.

Buitenlandse kranten en media zijn buitengewoon lyrisch over de 3-2 overwinning die Oranje gisteravond boekte op Oekraïne. Met name de doelpuntrijke tweede helft werd gezien als een spektakelstuk waarbij de voetballiefhebbende vingers konden worden afgelikt.

The Guardian vond de wedstrijd "pulserend" en meende dat het hele toernooi werd "opgelicht." De eveneens Britse BBC vond de wedstrijd "interessant" en haalde ook de door een hartstilstand getroffen Deense speler Christian Eriksen voor de geest: "Precies wat het toernooi nodig had: iets om te vieren na een schrijnende 36 uur."

Het Laatste Nieuws, een krant van onze zuiderburen, vond het sportieve treffen "knotsgek," en schreef dat Oranje gewoon over Oekraïne heen walste.

In Duitsland waren ze vooral geïnteresseerd in het uitbundige juichen van Koning Willem Alexander. "Hij is moeilijk kalm te houden," observeerde de Süddeutsche Zeitung.

Lees meer over:
voetbal EK voetbal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties