Oud-politici behandelen als normale mensen

Geen categoriemrt 31 2011, 13:52
De hardcore socialisten van de SP hadden weer eens een plannetje bedacht. Oud-Politici moesten maar eens werken voor hun wachtgeld in plaats van een beetje de WW'er uit te hangen. Een soort Moaistische culturele revolutie, maar dan aangepast aan de Nederlandse SP-polder.
Het ANP omschrijft het iets anders, maar het komt in de buurt:

Oud-politici met wachtgeld hoeven geen tegenprestatie te leveren. Dat schrijft minister Donner. Hij reageert op de SP. Die had graag gezien dat politici die wachtgeld krijgen aan het werk worden gezet, net als mensen in de bijstand. Foto Donner zegt dat politici met wachtgeld niet met bijstandstrekkers zijn te vergelijken. Wel is hun situatie als die van een WW'er; de uitkering is een opgebouwd recht. Als politici na hun wachtgeldregeling alsnog in de bijstand komen, moeten ze wel gewoon een tegenprestatie leveren.

Dat de hele wachtgeldregeling een andere benadering verdient, dat snapt iedere mens, maar om een oud-politicus gelijk te stellen met een bijstandstrekker is waanzin. Een opgebouwd recht blijft een opgebouwd recht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten