Oud-Vicepresident FIFA: 'Ja, we waren corrupt en ik heb daar spijt van'

Oud-Vicepresident FIFA: 'Ja, we waren corrupt en ik heb daar spijt van'

Zo ontkennen de FIFA-maffiosi jarenlang dat er een corruptieprobleem is, en zo geven dan toch maar toe dat ze er lange tijd een enorme puinhoop van hebben gemaakt.

Zoals Nu.nl uitlegt:

Jeffrey Webb, voormalig vicepresident van de FIFA, zegt spijt te hebben van zijn aandeel in de corruptie binnen de wereldvoetbalbond. Dat blijkt uit transcripties van de pleidooien van de uit de Kaaimaneilanden afkomstige Webb, die maandag door een rechter in Amerika openbaar zijn gemaakt.

Webb vertelde de Amerikaanse autoriteiten onder meer:

"Ik heb mijn positie misbruikt om steekpenningen en smeergeld te ontvangen en er zelf beter van te worden. Ik betreur mijn deelname aan deze illegale praktijken. Ik was verkeerd bezig."

En daar is geen woord aan gelogen. Volgens de FBI 'verdiende' hij namelijk letterlijk tientallen miljoenen met het aannemen van steekpenningen.

Interessant genoeg verdedigt Webb zich door te stellen dat hij dacht dat het heel normaal was om je om te laten kopen als FIFA-bestuurder:

"Ik geloofde dat zulke aanbiedingen gebruikelijk waren in deze branche, dergelijke deals waren wijdverspreid binnen de FIFA."

En daar heeft hij nog gelijk in ook. Zo hebben twee andere FIFA-bonzen ook toegegeven dat ze illegale dingen gedaan hebben. Met een beetje mazzel hebben zij de FBI ook meteen wat informatie gegeven over hun oud-collega's, zodat die ook aangepakt kunnen worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
voetbal sport FIFA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties