Ouders huilend in de Tweede Kamer bij debat over kindertoeslagaffaire "mijn hele leven is naar de kl*te!"

Geen categoriedec 04 2019, 16:00
Een gedupeerde man is de Tweede Kamer uitgezet tijdens het debat over de kindertoeslagaffaire. Hevig geëmotioneerd schreeuwde de man dat zijn "hele leven naar de kl*te is" gegaan door de Belastingdienst. Ouders hadden namelijk wél recht op kinderbijstand, maar moesten door een administratieve fout het bedrag terugbetalen. Hierdoor raakten sommigen aan lager wal, één ouder pleegde zelfs zelfmoord.
"Mijn hele leven is naar de kl*te" schreeuwde een vader in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, waarna hij onder begeleiding de zaal moest verlaten. De man heeft een flinke schuld openstaan bij de Belastingdienst en zit nu verstrikt in het 'rente op rente'-verdienmodel. Daar kom je dus nooit uit. tenzij je de Postcode Loterij wint.
De Tweede Kamer debatteerde met Minister Menno Snel (Financiën) over de kindertoeslagaffaire en alle (grote) partijen waren aanwezig. Forum voor Democratie ontbrak echter. Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) is de schade door de kindertoeslagaffaire en het geblunder bij de Belastingdienst enorm:

"relaties zijn stukgelopen, anderen zijn hun huis kwijtgeraakt, mensen zijn in de schuldsanering terechtgekomen".

Vrij logisch dat het financieel slecht gaat met de gedupeerden. Immers moesten zij plotseling duizenden tot tienduizenden euro's terugbetalen aan de Belastingdienst terwijl zij in de meeste gevallen wel gewoon rechtmatig toeslag ontvingen.
Veel van de gedupeerde ouders hadden dat geld natuurlijk niet achter de hand, waardoor al snel gerechtsdeurwaarders en incassobureau's werden ingeschakeld. Hierdoor kwamen de ouders terecht in het 'rente op rente'-verdienmodel, dat is een situatie waarin de rentekosten sneller stijgen dan het reële inkomen. Heel vervelend voor de ouders, maar het baantjescaroussel voor luie staatsjuristen moet op volle toeren blijven draaien, op kosten van mensen die wel écht werk verrichten:
Op een gegeven moment worden de kosten van het 'rente op rente'-verdienmodel te hoog om te dragen. De rentekosten stijgen dan sneller dan het inkomen waardoor het wiskundig gezien onmogelijk wordt om de schuld af te lossen. Heel raar eigenlijk, maar "zo werkt het". Sommige van de ouders werden door de kindertoeslagaffaire zelfs uit huis gezet. Ja, daar sta je dan met je goede gedrag. Je leven geruïneerd door het gestuntel van de Belastingdienst.
Kortom: negeer alle mogelijke toeslagen die de Belastingdienst aanbiedt. Ze zijn levensgevaarlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten