Ouders van jongen die kanker overwon wilden online een fiets voor hem bestellen. Toen deden ze hun voordeur open...

Geen categorieaug 23 2016, 14:00
De jonge Evan kreeg zomaar een geweldig cadeau van een gulle gever.
De familie van een kleine jongen reageerden verbaasd en verheugd toen ze zagen dat een fiets die even daarvoor te koop stond op eBay opeens, gratis en voor niets, bij hun voor de deur stond.
Eerder dit jaar zamelden de 7-jarige Evan Wells en zijn 10-jarige broer Corey maar liefst 3.000 pond (of 3.500 euro) in voor het goede doel. De man die de fiets te koop had gezet op eBay wist daarvan, en besloot Evan daarom gratis en voor niets een fiets te geven.
Toen Evan nog maar 18 maanden oud was kreeg hij te horen dat hij een zeldzame vorm van kanker had. Dat was in 2010. Zijn vader John legt uit dat het leven van het hele gezin daardoor op zijn kop kwam te staan. "Het was een enorme schok."
Evan kreeg de best mogelijke behandeling, maar het was natuurlijk alles behalve gemakkelijk voor de kleine jongen. Zo moest hij steeds 160 kilometer naar het ziekenhuis reizen. Hij onderging chemotherapie, radiotherapie en verschillende operaties. Toen hij ziektes en andere fysieke problemen kreeg holde zijn gezondheid achteruit, waardoor hij uiteindelijk gevoed moest worden via een pijpje.
Na zijn tweede verjaardag namen Evans ouders hem mee naar een ziekenhuis in Londen waar hij radiotherapie onderging. Als deel van de therapie moesten er metalen draden in zijn lichaam gezet worden, om de tumor heen. Op dat moment was Evan de jongste patiënt ooit die deze specifieke therapie onderging.
Ongelooflijk genoeg bleef Evan continu positief. Vader John:

"Hij ging er vol goede moed in en bleef altijd een glimlach op zijn gezicht houden."

Evan is nu helemaal genezen. Uit dankbaarheid maar ook uit compassie met mensen die nog steeds aan kanker lijden besloot hij om eerder dit jaar geld in te zamelen met een grote fietsreis. Uiteindelijk haalden hij en zijn broer maar liefst 3.500 euro op voor de kankerstichting. John:

"De jongens maakten ons ongelooflijk trots en de reactie van vreemden heeft ons ongelooflijk geïnspireerd -- de donaties die we ontvingen waren bijzonder indrukwekkend."

En nu komt het mooiste: enkele dagen geleden zocht vader John op het internet naar een nieuwe fiets voor Evan, die in de tussentijd immers gegroeid is. Hij zag een mooie fiets te koop staan voor 45 euro. Hij wist dat de prijs hoger zou worden, dus hij besloot om nog even te wachten en een paar dagen later terug te komen.
Toen hij de pagina weer opende zag hij dat de fiets niet meer te koop stond.
John contacteerde de eigenaar van de fiets vervolgens met de vraag of hij de fiets nog altijd wilde verkopen. Toen bleek dat die man eerder gelezen had over Evans verhaal en er ongelooflijk van onder de indruk was. Hij vertelde John dat hij de fiets gratis en voor niets aan Evan zou geven; de volgende dag zou hij ervoor zorgen dat de fiets bezorgd werd.
Een dag later ging het jonge gezin op pad. Toen ze terugkwamen zag Evan een schitterende nieuwe fiets voor zijn deur staan. Zijn vader John legde uit wat er gebeurd was; hij had gezwegen omdat hij Evan wilde verrassen.
Werkelijk een schitterende actie van de eBay-verkoper.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten