Ouders van zesjarig meisje gaan scheiden. Haar advies is ongelooflijk volwassen

Geen categoriesep 25 2015, 18:17
Wat doe je als zesjarige wanneer je ouders gaan scheiden?
Echtscheidingen komen steeds vaker voor. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Een echtscheiding heeft helaas niet alleen impact op de twee geliefden die uit elkaar gaan. Vaak zijn er namelijk kinderen in het spel, die de dupe ervan worden.
De meeste kinderen zouden in zo'n situatie vooral heel verdrietig zijn. Begrijpelijk, want het is een behoorlijke schok als je ouders uit elkaar gaan. Daarom is de reactie van dit meisje zo ongelooflijk. Het ergste verdriet is ze waarschijnlijk al te boven, want ze toont zich verbazingwekkend rustig en volwassen.
Voor de camera gaat ze in gesprek met haar moeder. Haar advies is hartverwarmend:
"Ik wil dat papa en jij gewoon vrienden zijn. Ik wil dat iedereen elkaars vriend is."
Misschien komt haar hoopvolle advies deels voort uit kinderlijke onschuldigheid, maar tegelijkertijd is wat ze zegt ongelooflijk slim en volwassen. Het kan gebeuren dat je als ouders uit elkaar gaat, maar zorg in ieder geval dat je niet vechtend over straat gaat. Het is het beste voor iedereen als gescheiden ouders gewoon op een normale vriendelijke manier met elkaar omgaat.
[video width="202" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/A-6-year-old-girl-give-her-mom-a-wake-up-calls-a-lesson-of-life-after-her-parents-been-divorced-360p.mp4"][/video]
.
De video van de intelligente zesjarige gaat inmiddels de hele wereld over en de reacties zijn razend enthousiast. Over de hele wereld loven mensen de volwassen reactie van het meisje. Ook hopen mensen dat ouders over de hele wereld er lering uit trekken, en aan hun kinderen denken bij een echtscheiding. Maak geen ruzie met je ex, en besef dat je kind beide ouders nodig heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten