Ouders van zesjarig meisje gaan scheiden. Haar advies is ongelooflijk volwassen

Ouders van zesjarig meisje gaan scheiden. Haar advies is ongelooflijk volwassen

Wat doe je als zesjarige wanneer je ouders gaan scheiden?

Echtscheidingen komen steeds vaker voor. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Een echtscheiding heeft helaas niet alleen impact op de twee geliefden die uit elkaar gaan. Vaak zijn er namelijk kinderen in het spel, die de dupe ervan worden.

De meeste kinderen zouden in zo'n situatie vooral heel verdrietig zijn. Begrijpelijk, want het is een behoorlijke schok als je ouders uit elkaar gaan. Daarom is de reactie van dit meisje zo ongelooflijk. Het ergste verdriet is ze waarschijnlijk al te boven, want ze toont zich verbazingwekkend rustig en volwassen.

Voor de camera gaat ze in gesprek met haar moeder. Haar advies is hartverwarmend:

"Ik wil dat papa en jij gewoon vrienden zijn. Ik wil dat iedereen elkaars vriend is."

Misschien komt haar hoopvolle advies deels voort uit kinderlijke onschuldigheid, maar tegelijkertijd is wat ze zegt ongelooflijk slim en volwassen. Het kan gebeuren dat je als ouders uit elkaar gaat, maar zorg in ieder geval dat je niet vechtend over straat gaat. Het is het beste voor iedereen als gescheiden ouders gewoon op een normale vriendelijke manier met elkaar omgaat.

[video width="202" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/A-6-year-old-girl-give-her-mom-a-wake-up-calls-a-lesson-of-life-after-her-parents-been-divorced-360p.mp4"][/video]

.

De video van de intelligente zesjarige gaat inmiddels de hele wereld over en de reacties zijn razend enthousiast. Over de hele wereld loven mensen de volwassen reactie van het meisje. Ook hopen mensen dat ouders over de hele wereld er lering uit trekken, en aan hun kinderen denken bij een echtscheiding. Maak geen ruzie met je ex, en besef dat je kind beide ouders nodig heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
huwelijk gezin Scheidingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties