Zwitserland opent strafrechtelijk onderzoek tegen Sepp Blatter

Geen categoriesep 25 2015, 17:02
De FIFA-baas wordt momenteel verhoord.
FIFA-voorzitter Sepp Blatter komt steeds verder in de problemen. De voetbalbobo, die dit jaar ondanks grote fraudeschandalen werd herkozen als voorzitter, zag vele trouwe bondgenoten achter de tralies verdwijnen. Zelf bleef de Zwitser de juridische dans telkens ontspringen, maar daar lijkt nu een einde aan gekomen. De Zwitserse justitie is namelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen hem begonnen.
De 79-jarige voetbalbaas wordt onder meer verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden. Momenteel wordt hij verhoord, waardoor hij vanmiddag zelfs een persconferentie moest afzeggen. Eerder kondigde Blatter al aan af te treden als FIFA-voorzitter, maar de verkiezing van zijn opvolger vindt pas plaats in december. Met de strafzaak die nu tegen hem is geopend, lijkt het doek definitief te vallen voor de bejaarde bestuurder.
Specifiek zouden er misstanden zijn geweest rond een tv-deal die Blatter sloot met de Caribische voetbalbaas Jack Warner. Ook wordt de Zwitser verdacht van het omkopen van UEFA-voorzitter Michael Platini, een favoriet om Blatter op te volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten