Over drie weken gaat het geblèr al beginnen! Blauwe Moskee wil eerder dan verwacht gaan beginnen met luidsprekers te plaatsen

Geen categorieokt 21 2019, 13:00
Al eerder kwam het nieuws naar buiten dat de Blauwe Moskee in Amsterdam enorme luidsprekers wil plaatsen om iedereen kennis te laten maken met de islam. Het bestuur framet het als een poging om kafirs kennis te laten maken met de pracht en praal van de islam. Luidsprekers om het gebed aan te kondigen zijn vrij bijzonder in Nederland, vandaar dan ook de ophef. Want niemand wil dat geblèr in zijn achtertuin horen.
Over drie weken kan iedereen in Nieuw-West, Amsterdam, meegenieten van het vrijdaggebed. Hierdoor krijgt Amsterdam dus een nieuwe toeristentrekker erbij. De muzikale wonderen zijn dan iedere vrijdag te horen door de wijk.

We willen laten zien dat Allahu Akbar iets heel moois is. Daarmee kunnen we veel negativiteit wegnemen. Amsterdam, de meest tolerante stad, daar moet het mogen.'

Het moskeebestuur wil hiermee de islam 'normaliseren' in de stad. Of dit nu meest handige manier is om dit te doen kan je inderdaad je vraagtekens bij stellen. Men gaat toch ook niet de Gaypride in Kanaleneiland houden om zo homoseksualiteit te normaliseren onder moslims? Dit zou alleen maar problemen oproepen en provocatie veroorzaken.
https://twitter.com/bpschut/status/1186220273214857216?ref_src=twsrc%5Etfw
De moskee gaat ook verder met de dialoog zoeken met omwonenden. Dit om begrip te creëren onder de inwoners van Nieuw-West. De dialoog aangaan is een prachtig initiatief, we moeten immers ten alle tijde met elkaar in gesprek blijven gaan. Of een gebedsoproep door speakers gaat werken aan 'begrip kweken' dat is nog maar de vraag..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten