Over ons

Over ons

De Dagelijkse Standaard is een nieuws- en opinieweblog dat bovenop het nieuws zit, zelf nieuws brengt en commentaar en achtergronden levert bij het nieuws.

Joshua Livestro is oprichter en eigenaar van De Dagelijkse Standaard. Hij was columnist voor Buitenhof, De Telegraaf en Reader’s Digest en hij is auteur van verschillende politieke boeken. Zijn nieuwste project is Jalta.nl, waar hij hoofdredacteur van is.

Michael van der Galien is hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard. Hij is vanaf het begin van DDS betrokken bij de site, eerst als redacteur, later als plaatsvervangend hoofdredacteur en nu als hoofdredacteur. Michael schrijft ook voor diverse Amerikaanse websites en is oprichter van de Volksbeweging voor de Vrijheid, een organisatie die tot doel heeft om de klassiek-liberale waarden te beschermen en te verspreiden.

Frank Verhoef is adjunct-hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard. Hij raakte betrokken bij DDS vlak nadat het van start ging, werkte voor de site als redacteur en ging daarna een paar jaar elders werken (HP/De Tijd, WNL) om in 2011 terug te keren als redacteur, tegenwoordig als adjunct. Daarnaast schrijft Frank voor HP/De Tijd en andere media. Ook is hij een van de oprichters van het Conservatief Café.

Tim Engelbart is redacteur van De Dagelijkse Standaard. Sinds 2009 is hij actief als blogger en online-journalist. Van beroep is Tim jurist, journalist, grafisch vormgever en webdesigner.

Geschiedenis
De Dagelijkse Standaard werd in 2009 opgericht door Joshua Livestro en Michael van der Galien. Beide heren zaten in dat jaar in het hol van de leeuw - het VARA-programma De Wereld Draait Door - om de nieuwe site aan te kondigen. Sindsdien is DDS een van de grootste rechtse blogs in Nederland geworden.

Alle dank gaat uit naar Tim Engelbart, Esther Boom, David Saelmans en Joris Sartorius voor het onderhoud en de ontwikkeling van de site.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer