Overdreven of niet? 'Donald Trump was van plan om 10.000 militairen in te zetten tegen BLM-demonstranten'

Overdreven of niet? 'Donald Trump was van plan om 10.000 militairen in te zetten tegen BLM-demonstranten'

eddtoro / Shutterstock

Het had weinig gescheeld of Donald Trump had 10.000 militairen ingezet om de BLM-demonstraties te beteugelen. De soldaten zouden worden gelegerd in diverse Amerikaanse steden waar deze week betogingen plaatsvonden. Echter staken Defensie-minister Mark Esper en topgeneraal Mark Milley daar een stokje voor.

Volgens berichtgeving in de Amerikaanse media stuurde Defensie-minister Esper wel zo'n 1600 militairen naar de regio Washington, waar gisteren een gigantische demonstratie plaatsvond. Deze is geheel ordelijk verlopen, maar mocht het toch uit de hand zijn gelopen, dan kon er gericht worden ingegrepen.

Hoewel Trump het liefst uit voorzorg militairen inzet tijdens de protesten in de Verenigde Staten, is Esper wat gematigder. Laatstgenoemde pleit alleen "in het uiterste geval" voor de inzet van militairen. Dat is vooralsnog niet nodig, want zegt Esper: "We verkeren nu niet in een dergelijke situatie".

Ondanks dat meerdere BLM-demonstraties de afgelopen dagen uitliepen op rellen en plunderingen, klinkt het niet heel logisch om preventief het leger in te zetten. Een dergelijke rigoureuze maatregel klinkt misschien heel defensief, maar kan ook helemaal verkeerd uitpakken met een nog grotere chaos als gevolg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties