Overdreven! Vuurwerkmanifest krijgt steeds meer ondertekenaars

Geen categoriejan 04 2019, 20:00
Maar liefst 1700 organisaties en 78.000 particulieren hebben het Vuurwerkmanifest ondertekend. Afgelopen maand hebben zo'n 300 organisaties en 10.000 particulieren de handtekening gezet onder de actie, dat meldt Het Parool.
Het manifest pleit voor een totaalverbod op consumentenvuurwerk. Diverse ongelukken en de reikwijdte van sommige organisaties dragen natuurlijk bij aan de hoeveelheid handtekeningen die afgelopen maand werden gezet. Denkt u aan Achmea, de Dierenbescherming, allerlei artsen en gewoonweg mensen met huisdieren.
Omdat ik zelf uit Twente kom vind ik dit manifest, hoewel ik het sentiment prima begrijp, helemaal niets. Ik snap heel goed dat diverse wijken in de Randstad op Oudjaarsdag meer weg hebben van oorlogsgebied dan van een prettige woonwijk, maar om dan maar direct voor een totaalverbod te gaan?
In mijn regio is er zat ruimte om elkaar niet te raken en zelfs de steden zijn gewoon 'te overleven' tijdens Oudjaarsdag. Is het dan niet verstandiger om zo'n verbod per gemeente te behandelen? Op die manier krijgt Amsterdam z'n normale (onleefbare) situatie terug, staat Schevingen volgend jaar misschien gewoon weer in de hens en kan ik weer traditiegetrouw de heg van de buurman opblazen.
Zo'n totaalverbod zet de boel in Nederland alleen maar onnodig op scherp, want mijn positie wekt spanning op voor de mensen in de grote steden, maar hun positie verpest de boel aan deze kant van het land. Even wat minder rigoureus alstublieft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten