Overheerlijk of walgelijk? De 'frikandellentaart' komt deze zomer je bakkerij en je maag veroveren!

Geen categoriejun 01 2016, 9:00
Een nieuwe culinaire uitvinding lijkt diens weg te hebben gevonden richting de harten en magen van gewone Nederlanders.
We hadden natuurlijk al de chocoladetaart, de aardbeientaart en voor de echte daredevils kan je je ook nog eens te barsten eten aan een heuse Oreo-taart. Maar dat is allemaal passé, want een geheel nieuwe taart gaat zich deze zomer melden om een plekje te veroveren op je lijstje met guilty pleasures. Althans, dat is in ieder geval de hoop van Bakkerij van de Mortel. Min of meer per ongeluk ontdekte deze bakker wat voor een succes zijn de frikandellentaart is:

"De frikandellenvlaai is een idee van een bakker uit Grubbenvorst. Hij maakte de taart voor een vriend, maar nadat de lokale bevolking er lucht van kreeg, ontstond er een heuse run op de met frikandellen en curry gevulde vlaai."

13310359_3392840520751048_7939713051676995073_n
En nu wordt het gebied waarin de fameuze taart wordt geserveerd, drastisch uitgebreid:

"De frikandellenvlaai waarmee een Limburgse bakker afgelopen weekend de krantenkoppen haalde, komt ook naar Brabant. Een bakkerij gaat de vlaai verkopen in Asten en Someren.

Bakkerij Van de Mortel maakte op Facebook bekend de Limburgse snack te gaan verkopen en in no-time stond de telefoon roodgloeiend."

Maar blijft het daarbij? Als ze in Someren of Asten een béétje dooreten natuurlijk niet; dan kunnen we binnenkort in heel Nederland genieten van de smaak van gefrituurd vlees in combinatie met deeg, curry, slagroom en mayonaise. Klinkt dat niet overheerlijk?
Benieuwd wat je overigens allemaal nog meer kan doen met een frikandel? De snack blijkt namelijk veelzijdig: eventueel kan je ook een pizza frikandel speciaal uit de oven trekken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten