Meedogenloos ISIS gebruikt mensen als levend schild in Fallujah

Geen categoriemei 31 2016, 19:00
Ieders minst favoriete islamitische gruwelorganisatie heeft weer een nieuwe manier gevonden om gruwelijk en mensonterend te werk te gaan: in de Irakese stad Fallujah worden inwoners nu gebruikt als levend schild tegen het Irakese leger.
Net wanneer je denkt dat de Syrisch-Irakese terreurorganisatie ISIS niet nóg een stukje mensonterender te werk kan gaan, weten die islamitische etterbakken altijd tóch weer een manier te verzinnen. De nieuwste diepte waartot ze zijn afgezonken? Het inzetten van inwoners van de belaagde Irakese stad Fallujah als een levend schild.
ISIS heeft namelijk een hoop verliezen geleden de afgelopen tijd, waardoor de Irakese frontlinie steeds westelijker is gaan liggen. Zo doende ligt Fallujah nu in de vuurlinie, en ISIS zou ISIS niet zijn als ze dat gegeven niet volledig zouden uitbuiten:

"'We hebben gehoord dat in het centrum van Falluja slachtoffers zijn gevallen door zware beschietingen', aldus William Spindler van UNHCR tijdens een persconferentie vandaag. 'Zeven leden van één familie kwamen op 28 mei om het leven. We hebben ook verschillende berichten ontvangen die erop wijzen dat IS inwoners inzet als menselijk schild.'

Naar schatting verblijven er nog ongeveer 50 duizend mensen in de stad. De meesten kunnen Falluja niet verlaten omdat IS, die het grootste deel van de stad controleert, dat niet toelaat."

Zoals gebruikelijk toont ISIS zich weer ISIS: geen enkel respect voor het menselijke leven. En hoe diep die minachting voor menselijke gezondheid gaat, kan je aflezen aan het feit dat ze zelfs burgers die ISIS wél gunstig gezind zijn gevangen houden in de stad. Tegenstander of medestander, sterven zullen ze. Voor een doel dat nu eenmaal niet bereikt kan worden; ISIS is al ruim een halfjaar op de definitieve terugtocht. Het enige wat de groep nu nog kan doen is zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken, maar als ze verstandig zijn houden ze de eer aan zichzelf en trekken ze zich terug.
Maar goed, dan ken je ISIS nog niet: driemaal raden welke optie de voorkeur van deze maniakale moordgekkies geniet? Juist... de meest bloederige. En precies daarom voeren we nu een oorlog tegen ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten