Overheid was te nalatig! 'Nederlandse overheid klopte te laat aan bij Philips voor beademingsapparaten'

Overheid was te nalatig! 'Nederlandse overheid klopte te laat aan bij Philips voor beademingsapparaten'

Handen schudden. Mark Rutte. Zucht. Bron: NPO screenshot

Gisteren, tijdens OP1, bleek dat onze overheid een kapitale fout heeft gemaakt. Pas twee weken geleden klopte onze overheid aan bij Philips met de vraag of zij nog beademingsapparatuur hadden. Zoals te verwachten viel, viste Nederland naast de boot want veel apparatuur was al verkocht aan andere landen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Philips-topman Frans van Houten komt met een terechte constatering, de hele wereld heeft zitten slapen toen het drama begon in China. Landen hadden beter moeten én kunnen reageren op de naderende ramp.

Ook onze regering is extreem laks geweest, toen de regering überhaupt reageerde was het eigenlijk al te laat. Maar nu blijkt dus ook dat de beademingsapparatuur, dat Nederland juist nu zo goed kan gebruiken, al was verkocht aan andere landen.

Dit omdat onze regering gewoon totaal niet aan het opletten was, de overheid heeft gewoon keihard gefaald in verwachting- en risicomanagement.

Zeker met het vooruitzicht dat er mogelijk 2500 patiënten op de IC gaan liggen rond half april.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Van Houten maakte gisteren wel meer sterke punten, juist nu - in een tijd van onzekerheid - moeten we alvast vooruit durven te plannen. Zodat men direct weer kan 'beginnen' met het normale werkleven - of delen daarvan - zodra de crisis afvlakt.

Van Houten heeft hierin gelijk, waar blijven de draaiboeken?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Regering IC Philips

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer