Overijverige antireligieuze zot beschadigt Mieraskerk in Krimpen met vuurwerkbom: "Enorme explosie!"

Overijverige antireligieuze zot beschadigt Mieraskerk in Krimpen met vuurwerkbom: "Enorme explosie!"

De Mieraskerk in Krimpen. Bron: Rubenf / Wikimedia Commons.

In de vroege ochtend heeft een gestoorde vuurwerkterrorist de voordeur van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel beschadigd. De afgelopen dagen was de situatie in Krimpen en Urk al geëscaleerd doordat enkele kerkgangers met extreem korte lontjes journalisten belaagden, maar de situatie lijkt nu helemaal uit de hand te lopen omdat onverlaten de kerkgemeenschap belaagt met vuurwerkbommen.

Vanochtend rond half vijf werd het halve dorp uit bed 'gebombardeerd' door een harde vuurwerkknal bij de Mieraskerk. Een buurtbewoner sprak over een "enorme explosie" en zegt tegen de NOS dat toen ze knal hoorde direct wist dat het om het omstreden gebedsgebouw ging:

"Mijn man en ik dachten meteen: dit is bij de kerk. Het is eigenlijk triest dat je zoiets verwacht."

De politie houdt er rekening mee dat het voorval te maken heeft met de situatie van afgelopen weekend. Op zondag sloeg de vlam in de pan toen enkele kerkgangers journalisten belaagden die een kijkje kwamen nemen bij de Mieraskerk. Ook op Urk ging het mis waar een volslagen randdebiel met zijn auto inreed op PowNed-journalist Mark Baanders.

Deze marginale groep van compleet doorgeslagen kerkgangers wist in één klap het imago van Nederlandse kerkgangers grondig te verpesten. En nu lijkt de situatie al helemaal geëscaleerd te zijn doordat een of andere zot een 'vergeldingsactie' heeft uitgevoerd.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar dit is natuurlijk geen toeval. Een of andere volidioot meent het heft in eigen hand te moeten nemen om een statement te maken. Een actie die alleen maar leidt tot nog meer frictie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties