Overweeg je een hoverboard te kopen voor je kinderen? Misschien moet je dat maar niet doen...

Geen categorieapr 21 2016, 15:00
Als je dacht dit nieuwe supersonische vervoersmiddel voor kinderen een uitstekend nieuw speeltje was, moet je misschien toch maar eens even gaan opletten..
Het is een ware rage die de jeugd heeft overvallen: hoverboards. Gemotoriseerde en tweewieligere skateboards, waarbij het van belang is dat je in balans kan blijven. Als dat lukt, kan je er hele gave trucjes mee doen:
En je kan er - geloof het of niet - zelfs een kerkdienst in voorgaan:
Maar zoals alles dat alleen maar heel tof lijkt, is het natuurlijk iets te mooi om waar te zijn dat dit allemaal ook gewoon veilig is. Debby Broers kan daar over meepraten. Tegen RTL Nieuws zegt ze:

Debby Broers kreeg de schrik van haar leven nadat de hoverboard van haar dochter ontplofte in haar armen. Ze heeft er brandwonden aan overgehouden en kan door de schade weken haar huis in Krommenie niet in. Ze waarschuwt: "Die dingen zijn levensgevaarlijk."

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat bleek ook wel weer:

Debby vertelt dat het speelgoed aan de lader lag toen het ontplofte. "Ik hoorde een knal, en toen ik omkeek zag ik dat het geluid van de hoverboard kwam. Ik wilde hem snel naar buiten brengen, maar toen ontplofte hij nog een keer in mijn handen en liet ik hem vallen."

Van het hoverboard bleef niet veel over, maar door de explosie was de tafel in de brand gevlogen. Debby's haar verbrande, haar arm zit nog steeds onder de brandwonden en ze moest naar een longarts, vanwege het inademen van giftige rook. In de woonkamer is zoveel schade, dat het gezin ergens anders terecht moet de komende tijd.
Bij RTV Noord-Holland raadt tech-expert Merijn Doggen aan wat je nu kan doen om tóch zo veilig mogelijk een hoverboard aan te schaffen als je er per sé één wil hebben:

Techexpert Merijn Doggen van Bright raadt mensen die twijfelen over de aanschaf van een hoverboard aan om niet te veel op de centen te letten. Duurdere modellen zijn volgens hem een stuk veiliger. "Geef liever iets meer geld uit, dan heb je meer zekerheid over de veiligheid van het product."

Blijf er op letten. Een stukje techniek zoals een hoverboard kan er wellicht heel speels en ongevaarlijk uitzien, maar schijn kan bedriegen..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten