Oxfam: "Een zaak als deze zou vandaag de dag anders zijn afgehandeld"

Oxfam: "Een zaak als deze zou vandaag de dag anders zijn afgehandeld"

Want in 2010 was het volkomen normaal om macht en invloed te gebruiken om seks te hebben met jonge vrouwen. Toch?

Dat ze bij Oxfam Novib van de pot gerukt zijn wisten we al sinds het uitbreken van het seksschandaal, maar dat ze zó gestoord als dit waren was toch echt onbekend:

Oxfam zegt verder maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen, zoals beter toezicht en databank met referenties over medewerkers. "Een zaak als deze zou vandaag de dag anders zijn afgehandeld, maar het is duidelijk dat er nog veel werk te verrichten is."

Let wel, dit schandaal dateert dus niet uit de jaren 50 van de vorige eeuw ofzo, toen er gewoon niet over dergelijke zaken gesproken werd, maar uit 2010. We hebben het dus over een magere acht jaar geleden; het jaar dat Rutte voor het eerst premier werd.

Maar, laat Oxfam weten, als zo'n schandaal nú plaatsvond zou er héél anders mee omgegaan zijn. Want tja, in 2010 (een hele acht jaar geleden dus, nogmaals) werd het volkomen normaal gevonden om dit soort akkevietjes onder het tapijt te vegen. Of zelfs om de betrokkenen in staat te stellen om hun acties vooral voort te zetten -- zolang niemand er verder maar van wist.

De reactie van Oxfam-Novib op dit schandaal wordt met de dag merkwaardiger. Nog even en ze roepen, 'ah well, boys will be boys!' en laten het daar dan bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer