Verrassing! De VVD is voor zesde jaar op rij de meest corrupte partij van Nederland

Verrassing! De VVD is voor zesde jaar op rij de meest corrupte partij van Nederland

Graaien, baantjes toeschuiven, onheus keuvelen en machtsmisbruik: de liberale maffiapartij van Mark Rutte is alwéér de grootste integriteitsschender van het jaar. En toeval is dat niet, want die smoezelige bokaal wint de VVD nu al voor de zesde keer op rij.

2017 was een jaar met vele gezichten: de opkomst van het Forum voor Democratie, de teloorgang van de PvdA en natuurlijk ook het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Maar guess what afgelopen jaar nog meer was: juist! Wederom twaalf maanden boordevol kansen voor VVD-politici om eens even flink de eigen zakken te vullen, hun vriendjes aan leuke baantjes te helpen of de boel flink te bedriegen en misleiden.

En dat hoef je niet van ons aan te nemen, maar luister even naar de mensen die dit nu al zes jaar lang monitoren. En dus ook al zes jaar lang moeten concluderen dat de VVD met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt qua integriteitsschandalen:

"Het is het zesde jaar op rij dat de liberalen de lijst van het maandblad aanvoeren.

De bekendste affaire die de VVD in 2016 op haar naam schreef, bleef de partij ook in 2017 achtervolgen. Oud-politicus Jos van Rey werd ook in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen."

De grootste partij van het land blijkt daarmee ook nog altijd de meest foute partij van het land, ondanks partijleider Rutte's triomfantelijke voornemen dat de VVD de standaard moet gaan zetten op het gebied van integriteit. Mooi niet, dus.

Overigens is voor 2018 de teller ook alweer aan het lopen. Het opstappen van Halbe Zijlstra als minister van buitenlandse zaken nadat hij gejokt had over ontmoetingen die niet hadden plaatsgevonden, gaan de liberalen ook voor het komende kalenderjaar alvast weer aan kop.

Dus wrijf maar in je handjes en zet alvast maar wat popcorn klaar in de voorraadkast: aangezien de VVD behalve holle kreten nog niets geleerd heeft van de schandalen uit het verleden gaan we ook in 2018 nog genoeg horen van partijgenoten van Van Rey en Zijlstra die worden ontmaskerd, keizers zonder kleren blijken of onder wie domweg ineens het tapijt wordt uitgetrokken. En het zou natuurlijk een prachtig en vermakelijk schouwspel zijn, ware het niet dat dit soort zaken altijd ten koste gaan de goede naam van ons geliefde Nederland. en van de inkomsten die wij als hardwerkende belastingbetalers genereren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer