Oxfam Novib is boos op de VVD

Geen categoriejun 16 2012, 16:00
Dan doe je iets goed als politieke partij.
De VVD legde vandaag de vinger op de zere plek wat betreft Ontwikkelingshulp. CDA'ers reageerden verbaasd, heel GroenLinks krijgt vanavond geen sojablokje of stukje namaakvlees door de keel en ook D66 is woedend. Want: gelijke kansen voor iedereen, ook voor de kiddo's in Afrika, zo twitterde de verschillige Jolande Sap, nu nog partijleider van GroenLinks.
Zo houdt het natuurlijk nooit op met 'solidariteit'. Er zijn altijd bevolkingen te vinden die het minder hebben. Maar vooruit, als je solidair wil zijn, dan trek je je eigen portemonnee maar. Dat is echte solidariteit. Maar nee, zo denken partijen als GroenLinks er niet over. Hulpclub Oxfam Novib staat er precies hetzelfde in als GroenLinks. Oxfam-directeur Farah Karimi is superdupermegaboos op de VVD:

Karimi vindt dat VVD-fractievoorzitter Stef Blok oneigenlijke argumenten gebruikt om zijn bezuinigingsdrift te rechtvaardigen. Zeg eerlijk: "ik heb geld nodig en ik haal dat weg bij de armsten. Er is afgelopen jaar al 1 miljard bezuinigd, dit zou neerkomen op een afschaffing van ontwikkelingssamenwerking. Onbegrijpelijk."

Is dat niet toevallig, dat mevrouw Karimi er precies over denkt als GroenLinks? Nee natúúrlijk niet. Karimi zat van 1998 tot 2006 in de Kamer voor... jawel, GroenLinks. Goh, verrassend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten