FILMPJE: Özturk (DENK) prikt proefballonnetje kernenergie van de VVD lek

Geen categorienov 18 2018, 9:00
Het plan van de VVD om kerncentrales te bouwen is op zich geen gek idee. Als de politiek de CO2-uitstoot wil beperken en de energietransitie succesvol wil uitvoeren is kernenergie een voor de hand liggende oplossing. Het is relatief schoon en goedkoop. Maar de VVD had het plan niet opgenomen in haar verkiezingsprogramma en dus krijgt het Tweede Kamerlid Yesilgoz (VVD) kritiek op het zoveelste 'proefballonnetje' van fractievoorzitter Dijkhoff.
Op de beelden is te zien hoe DENK-Kamerlid Özturk zich ergert aan het zoveelste experiment in de Kamer, dat de Nederlanders vooral 'heel veel tijd' kost. In het filmpje is vanaf 1:20 te zien hoe Özturk zich overduidelijk ergert aan de manier waar op de VVD momenteel haar politiek voert.
Op een totaal random moment komt het zoveelste proefballonnetje van Dijkhoff het publieke discours in. Dijkhoff staat bekend om zijn creatieve proefballonnetjes. Zo stelde de VVD-voorman afgelopen jaar nog een Deens model voor, waarbij criminele activiteiten in probleemwijken dubbel zo hard worden bestraft. Ook dat plan kwam onder hevige kritiek te liggen vanuit de hoek DENK.
Ze dachten de VVD te kunnen framen met de beschuldiging dat dergelijke maatregelen discriminerend zouden zijn. Dat is natuurlijk onzin, want het dubbel bestraffen van criminele activiteiten is geen discriminatie, maar is gewoon harder straffen van criminelen die dergelijke activiteiten ontplooien op een specifieke plek, immers zegt de locatie van het misdrijf niets over de herkomst van de dader.
Maar, voor Özturk was de maat vol en zijn ongenoegen stak hij niet onder stoelen of banken vanaf 1:20:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten