Palestijnen slaan helemaal op tilt nu Trump Jeruzalem wil erkennen als de 'ondeelbare hoofdstad' van Israël

Geen categoriedec 03 2017, 8:00
De Palestijnen slaan helemaal door nu het Witte Huis plannen heeft ontvouwd om diens ambassade in Israël te verplaatsen naar Jeruzalem. De stad zelf wil Trump gaan erkennen als de enige echt ondeelbare hoofdstad van het land.
"De wereld gaat een prijs betalen," zo dreigt president Abbas van de Palestijnse gebieden vandaag. De kleinduimpje van de wereldpolitiek staat als een Calimero tegen de rest van de aardbol te schreeuwen, omdat in de Verenigde Staten plannen worden gemaakt om Jeruzalem te erkennen als de enige echte hoofdstad van Israël. Waarnaar Amerika dan, vanzelfsprekend, ook diens ambassade wil gaan verplaatsen.
De Palestijnen, die claimen dat Jeruzalem niet Israëlisch is, maar ten minste voor de helft bezet wordt door Israëli's, gaan helemaal door het lint door dit plan. Er wordt openlijk gedreigd met het beëindigen van de (relatieve) vrede die er heerst, en wanhopig worden allerlei regeringsleiders gebeld die Trump op andere gedachten moeten brengen. Een bloemlezing van Ynetnews:

"Mahmoud Habash, one of Abbas's top advisers, said Saturday if President Trump were to go ahead with the move, it would amount to a "complete destruction of the peace process."

Speaking in Abbas's presence, Habash said "the world will pay the price" for any change in Jerusalem's status.

Hamas, meanwhile, threatened to "restart the Jerusalem intifada," saying "This decision would represent a US assault on the city and give legitimacy to (Israel) over the city."

De manier om je zin te krijgen is volgens mij niet door te dreigen met geweld. Die reactie geeft eigenlijk alleen maar aan dat je een extremist bent die gaat lopen huilebalken vanwege het verplaatsen van een ambassade. Anderszijds kan je je natuurlijk afvragen of Trump met dit besluit de langgedroomde tweestatenoplossing wel dichterbij brengt in plaats van steeds verder om zeep.
Maar hoe dan ook gedragen de Palestijnen zich als agressieve en verwende kleuters. Bij de minste of geringste tegenstand gaan ze al boos stampvoeten en werpen ze zich al krijsend op de grond. Ik zou zeggen: als dít de reactie is, zet er dan maar dubbele vaart achter om die ambassade te verhuizen. De wereld moet namelijk geen "prijs betalen", maar zien dat dreigen met geweld het tegenovergestelde van wat je wil bereikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten