Palestijnse terroristische organisatie: 'Derde intifada is begonnen'

Palestijnse terroristische organisatie: 'Derde intifada is begonnen'

De terroristische club zegt ook dat het verantwoordelijk is voor de aanslag waarbij twee Israëli's omkwamen en twee anderen gewond raakten.

De Palestijnse terroristische organisatie Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op Israëlische burgers van afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee onschuldige burgers om. Twee anderen raakten gewond.

De aanslagpleger, die zijn slachtoffers neerstak, heette Mohannad Shafik Halabi. Hij kwam uit de omgeving van Ramallah.

Een prominent lid van Islamitische Jihad zegt:

"Mohammed Shafik Halabi, 19 jaar oud, is lid van de Islamitische Jihad."

Hij zegt ook dat de aanslag het antwoord is van de terroristische organisatie op de 'misdaden' van Israël. Daarmee bedoelt hij natuurlijk Israëls wens om zichzelf te verdedigen tegen agressors die haar willen vernietigen. In de ogen van Islamitische Jihad is dat een 'misdaad.'

In een persverklaring laat IJ weten dat het wat hen betreft het begin markeert van een derde intifada.

“We are at the start of a true intifada. The situation is at the breaking point – this isn’t a storm in a teacup. Today (Prime Minister Binyamin) Netanyahu is reaping what he sowed. The Palestinian people have spoken – harming Al-Aqsa is a red line.”

In de verklaring refereert Islamitische Jihad aan de al-Aqsa moskee bij de tempelberg, de meest heilige plek in het judaïsme. Islamitische extremisten zijn daar steeds gewelddadiger geworden en hebben stenen én explosieven gegooid naar Israëlische politieagenten.

Hamas is maar wat blij met de oorlogsverklaring van Islamitische Jihad. Woordvoerder Hussam Bardan laat weten dat zijn organisatie - die het voor het zeggen heeft in Gaza - dit soort aanslagen niet alleen goedkeurt, maar actief aanmoedigt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties