Paniek bij de NPO! Sanering wordt een feit: geen reclame meer vóór 20:00 uur

Paniek bij de NPO! Sanering wordt een feit: geen reclame meer vóór 20:00 uur

De Publieke Omroep gaat het moeilijk krijgen. Uit gelekte plannen van minister Slob blijkt dat de NPO grotendeels reclamevrij zal gaan worden, meer programmering naar online verschuift en NPO3 NPO Regio zal gaan heten. Dat meldt de NOS.

Vóór 20:00 uur zal er vrijwel geen reclame meer mogen worden uitgezonden. Minister Slob meent dat kinderen teveel worden blootgesteld aan reclame. Inkomsten liepen al enige tijd 'fors terug' en dus gooit Slob nu helemaal het roer om.

Verder wil hij het regionale tv-aanbod een groter bereik geven en stuurt hij aan op meer en intensievere samenwerking tussen de diverse omroepen die het media-landschap rijk is. Kleinere omroepen moeten wat de minister betreft wel kunnen blijven bestaan. Ook zet hij in op 'meer online content', waarbij hij specifiek zenderprogrammering noemt: meer programma's vanaf de tablet dus. Dikke kans dat er iets van een NPO+ abonnement aan zit te komen.

Het kabinet wil de Mathijs van Nieuwkerkjes ook flink gaan dwarszitten en vinden zij dat topfunctionarissen en presentatoren "een voortdurende bron van discussie en toenemende irritatie" zijn. Met andere woorden: ze verdienen teveel en menen daar nog recht op te hebben ook.

Omroepen bij de NPO zullen dus snel met degelijke alternatieven moeten komen om kijkers en inkomsten op peil te kunnen blijven houden, want de bedrijfsstrategie van 'zeuren om meer subsidie' is er niet meer bij. Wel klinkt het allemaal ontzettend rigoureus en zal dit in de praktijk wat meevallen. De details van de plannen zijn namelijk nog niet bekend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer