snapshot8

Paniek in Afrika! Jesse Klaver in veiligheid gebracht door politie Ethiopië

Geen categorieokt 25 2019, 20:00
GroenLinks-leider Jesse Klaver was samen met collega Bram van Ojik op werkbezoek in Ethiopië. In de buurt van hun hotel brak de pleuris uit, waardoor de beide heren in veiligheid moesten worden gebracht. Even schrikken dus!
Tijdens hun werkbezoek ontstonden protesten van de plaatselijke bevolking en die gaan er toch wel wat anders aan toe dan hier in Nederland. Binnen de kortste keren werden er wegblokkades opgeworpen en werd de situatie 'grimmig'. Zo grimmig zelfs dat de Nederlandse ambassade, het ministerie in Den Haag en minister Blok himself eraan te pas moesten komen! Door tussenkomst van deze drie, kwamen de Ethiopiërs dan toch eindelijk in actie. Klaver, Van Ojik en zo'n dertien anderen, werden naar de hoofdstad gebracht. Daar is het wel veilig.
Deze reis is dus, gelukkig voor Klaver, goed afgelopen. Gezien de vele vliegreizen die de klimaatdrammer aflegt is het ook meer een statistische zekerheid dat er een keer wat zou gaan gebeuren. Barcelona en Athene waren alleen de afgelopen twee maanden al twee bestemmingen waar de GroenLinks-leider naartoe is gevlogen.
Nu snap ik dat je voor Ethiopië het vliegtuig pakt, al is mij nog niet helemaal duidelijk hoe een werkbezoek onder 'noodzakelijke reizen' valt, aangezien dat de enige geldige reden is om het negatieve reisadvies te negeren. Maar waarom Athene en Barcelona, twee Europese steden, ook met het vliegtuig bezoeken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten