Pareltjes van Thierry Baudet laten verloop van de klimaathysterie zien

Geen categorieokt 18 2018, 12:10
Het profiel van Thierry Baudet op Twitter bevat pareltjes die laten zien hoe de klimaathysterie zich in de tijd heeft ontwikkeld. Eerst ging het om zure regen, dan weer om de ozonlaag. In 1972 waarschuwde men nog voor een nieuwe ijstijd en ook nu zijn het de klimaatapostelen die u willen doen geloven dat het einde der tijden nabij is. Dit alles om u als burger te laten zwichten voor het globaliseren van soevereiniteit. Hieronder de pareltjes, die laten zien hoe de burger voortdurend bang wordt gemaakt voor klimaatverandering en welke onzin daarbij komt kijken.
Klimaatverandering is een feit, dat ontkennen zou een ontkenning van de wisselvalligheid van het weer zijn. Maar, momenteel begint de klimaatdiscussie een hysterisch apocalyptisch karakter te krijgen, waarbij tal van groeperingen het einde der tijden voorspellen vanwege opwarming van de aarde. Dit terwijl de onderliggende gegevens, die hun uitspraken 'bewijzen', vooral regionale klimaatverandering laten zien. Daarom verandert het narratief rondom klimaatverandering voortdurend en zijn er steeds nieuwe problemen te benoemen, want niets is zo wisselvallig als het weer. Het probleem anno 2018 is de temperatuur, maar is dit wel een probleem?
2018: De temperatuur stijg teveel en te snel!
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1052479931907796997
Het is inderdaad waar dat de temperatuur van de aarde, zoals we deze meten veel 'gaten' bevat. Hierdoor worden bepaalde regionale trends niet meegenomen in de gemiddelde temperaturen. Maar, ook de gegevens uit het verleden van de 'gemiddelde temperatuur', zijn onbetrouwbaar. Vroeger waren er nauwelijks meetinstrumenten beschikbaar, maar toch gebruiken klimaatwetenschappers deze gegevens om aan te tonen dat de temperatuur stijgt. Vroeger bediende men zich van andere thema's om de burgers te laten zwichten voor klimaathysterie, een kijkje in het verleden mede mogelijk gemaakt door Baudet:
1972: Er is een ijstijd ophanden!
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1052465951365451776
In tegenstelling tot het heden waarbij men hysterisch spreekt over stijgende temperaturen, daar sprak de Bosatlas van 1983 nog over een op handen zijnde ijstijd. Want het zou kouder worden volgens de klimaatmodellen uit die tijd. Maar het bleek onjuist. Wetenschappers en politici die nu als onheilsprofeten rondgaan om u te vertellen over het einde van de wereld zouden er goed aan doen hun mond niet voorbij te praten. Want de toekomst voorspellen kan geen enkel mens.
1985: Alle bomen gaan dood door de zure regen!
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1052082406856028160
Bovenstaande tweet toont aan hoe in de jaren '80 de 'zure regen' als het grote gevaar werd bestempeld. Het zou ook allemaal 'onze eigen schuld' zijn. Daarmee peperden de klimaatapostelen de burger in met een flink portie schuldgevoel. Want niets werkt beter om mensen het zwijgen op te leggen, dan hen te laten geloven dat het allemaal hun eigen schuld is. Als het uw eigen schuld is dan zult u daar ook boete voor moeten doen, is de gedachte.
2018: Het jaar waarin de waarheid een leugen werd en de leugen een waarheid
De klimaatfraude kan het beste worden gesymboliseerd door u twee grafieken te tonen die allebei 'de waarheid' bevatten. De ene grafiek is gebaseerd op een dataset die niet is onderworpen aan een 'methodologische aanpassing', de andere dataset is door wetenschappers aangepast om een 'realistischer beeld' te geven van de werkelijkheid. U mag kiezen welke waarheid u het beste vindt passen bij uw politieke denkbeelden:
Waarheid A
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1051942666055942145
En, waarheid B
https://twitter.com/Nschotte/status/1051943977262432258
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten