Tijd om snoepjes te slikken op vette beats want #hetisfokkingADE

Geen categorieokt 18 2018, 13:00
Afgelopen weken werd overal in Nederland gevaarlijk drugsafval gevonden en verwerkt. De politie had haar handen vol tijdens zogeheten 'veegacties' waarbij drugslaboratoria werden opgerold. De drugs en het afval, uiteindelijk bestemd voor consumptie bij het vetste feest van het jaar, werden gevonden van Limburg tot aan Vlissingen. Dit terwijl tal van experts pleiten voor de legalisatie van verschillende partydrugs.
Deze week vindt dus het Amsterdam Dance Event plaats. Tientallen podia en sub-events zijn georganiseerd met de vetste dj's en producers. Voor de internationale gasten is er Hardwell, maar voor de liefhebbers van de techno scene zijn er andere toppers. Namen zoals Worakls, N'to, Joachim Pastor, Miss Melera en Oliver Koletzki komen bij de echte techno liefhebbers direct naar boven. Tijdens ADE gaat de internationale drugsconsumptie in Amsterdam tot een hoogtepunt komen, terwijl de jeugd de ellende, die het kabinet over ons thuisland en de rest van de wereld verspreidt, tracht te vergeten.
Tijd dus om een nationaal evenement van ADE te maken en alle politici in de Tweede Kamer uit te nodigen om ook dansjes te doen. Dat kunnen deze stijve horken namelijk wel gebruiken. Dan kunnen ze eens horen hoe vervelend het voor studenten is dat de politiek afspraken inzake het leenstelsel niet nakomt. En, kunnen we samen met Syrische dansliefhebbers, onze ergernis uitspreken over hoe fout het is om miljoenen euro's over te maken naar rebellen.
Ten slotte kan #hetisfokkingADE worden aangegrepen om de politiek ervan te overtuigen dat het drugsbeleid toch echt moet worden herzien. De maatschappelijke schade door criminaliteit en het gevaar van drugsafval zijn groot, legalisatie is de enige oplossing om hier daadwerkelijk iets tegen te doen. Dit moet natuurlijk doordacht en met een plan worden geïmplementeerd en waar kan de creativiteit beter tot z'n recht komen dan bij een festival?
https://twitter.com/JournaLaurens/status/1052846560155971584
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten