Partijkartel? Drugskartel zul je bedoelen! Overheden gaan wiet produceren, huishoudens mogen dat niet

Geen categorieaug 28 2019, 15:00
Tien Nederlandse steden gaan meedoen met het zogeheten 'wietexperiment' waarbij de staat de productie van wiet voor haar rekening gaat nemen. Tegelijkertijd worden huishoudens die een aantal van die plantjes (!) in hun tuin hebben staan als misdadigers door de politie behandeld. Met het experimenten willen de gemeenten geld verdienen. De overheid is dus officieel toegetreden tot het 'drugskartel', immers duld ze geen concurrentie.
Volgens de NOS doen de steden waarvan je zou verwachten dat ze meedoen ook daadwerkelijk mee. Zoals drugsstad Tilburg en narcoticavesting Breda. Ook de stonerswijk van Amsterdam, Almere, gaat meedoen en tonnen aan hennep produceren.
Waarom de Rijksoverheid en gemeenten wél geld mogen verdienen met het verkopen van planten terwijl huishoudens deze niet eens in hun tuin mogen houden is wel wat opmerkelijk. Het is alsof het drugskartel van de overheid alle concurrentie wil uitsluiten zodat de belastingafdrachten via de coffeeshopketen lekker hoog ligt. Dat druist niet alleen in tegen de mensenrechten van personen die zo'n plant in huis willen hebben, maar ook tegen de principes van de vrije markt. Tot overmaat van ramp gedragen overheidsdiensten zich in de bestrijding van plantenbezit door huishoudens als inbrekers:
De experimenten met de productie van hennep liggen in het geschied voor het jaar 2021. De vier grote steden, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam doen definitief niet mee met het experiment, zo meldt de NOS. Natuurlijk kan het experiment leiden tot een aantal positieve resultaten zoals een constante kwaliteit van de aangeboden producten en wellicht ook een afname in criminaliteit, maar waarom zijn de mensenrechten van Nederlanders ondergeschikt aan de rechten van ambtenaren?
Dat is wat mij zo verbaasd aan deze dubbelzinnige houding vanuit de overheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten